• Novinky

          • Stretnutie s Edwardom online

          • 11. 11. 2022
          • Harry, the Dirty Dog s Edwardom

            V stredu 9. 11. 2022 sa naši žiaci v anglickom klube detí opäť stretli online s p. Edwardom Patricksom. Edward sa im na úvod pozdravil slovenským pozdravom, ktorý ho naučili. Naši žiaci Edwardovi porozprávali o tom, ako strávili jesenné prázdniny a  čo si zapamätali o Halloweene z predchádzajúceho online stretnutia. Edward prekvapil žiakov anglickými hádankami, na ktoré rýchlo našli odpoveď. Prečítal im príbeh o psíkovi, ktorý sa veľmi bál vody a schoval sa v parku, aby sa nemusel umývať. Dobrodružstvá psíka Harryho našich žiakov zaujali a aktívne odpovedali na Edwardove otázky. V závere stretnutia si zahrali hru a opýtali sa Edwarda, či ich niekedy navštívi. Edward sa tejto myšlienke nebránil a uvidíme, čo prinesie budúcnosť.
            Angličtina s Edwardom je zábava!

            Harry, the Dirty Dog s Edwardom

            On Wednesday, November 11, 2022 our students attending the English Kids´ Club met Mr. Edward Patricks online.  Edward surprised them with the Slovak greeting “Dobrý deň“, they taught him last time. Our students told him about their fall holidays. Also, Edward asked what they remembered about Halloween from the previous session. Edward came up with some English riddles and our clever students were able to find the answers very fast. Edward read them a story about Harry, the Dirty Dog, who was scared of water and ran away to hide in the park. Our students found the adventures of Harry very interesting and they talked about the story, answering Edward´s questions. At the end of the session they played a game and asked Edward whether he would visit their classes the following year. Edward said he would like to. We´ll see what the future brings. English with Edward is fun!

        • Oznam - záujmová činnosť
        • Týždeň vedy a techniky - deň štvrtý
          • Týždeň vedy a techniky - deň štvrtý

          • 10. 11. 2022
          • Dilatech - Dni laboratórnych technológií
            ...v dopoludňajších hodinách sa žiaci obidvoch tried 8. ročníka zúčastnili Exkurzie v SZŠ Moyzesova 17, Košice. Mali možnosť vyskúšať si presnosť práce zubných a očných technikov. Možno práve dnes niekto z nich objavil svoje budúce povolanie.
            Žiaci VII. B
             sa zahrali na lekárnika, skúšali výrobu čapíkov, miešali mastičky, roztoky na dezinfekciu, niektorí skúšali aj mikroskopovanie - škrob, cibuľa, list... bolo to super, deťom sa veľmi páčilo!

            Vynálezy bez dátumu spotreby
            ... hlasovali žiaci druhého stupňa a ako odborná porota dávali hlasy trom výtvarným prácam v dvoch kategóriách 5. - 6. ročník (žltý lístok) a 7. - 9. ročník (zelený lístok). Tešíme sa na výsledky!

            Čarovné mikroskopovanie
            ...piataci, šiestaci, ale aj siedmaci počas hodín biológie "čarovali" s mikroskopmi.

            Komparo
            ...a naši šikovní deviataci sa testovali z matematiky a slovenského jazyka a literatúry.

        • Jazykový WocaBee šampionát 2022
          • Jazykový WocaBee šampionát 2022

          • 10. 11. 2022
          • Uspeli sme v okresnom kole súťaže v učení cudzích jazykov!

            Začiatkom novembra nás potešila skvelá správa – naša trieda IV. A (p. uč. Kokoruďová) získala úžasné 2. miesto v okresnom kole súťaže Jazykový WocaBee šampionát 2022!
            V úvodnom kole celoslovenského šampionátu dosiahli naši žiaci skvelý výsledok – denný priemer až 1 405 bodov (tzv. WocaPoints) na jedného žiaka.                                                                                          
            Na krásnom 3. mieste sa umiestnili opäť žiaci z našej školy a to zo IV. C (p. uč. Sonogová) s denným priemerom 1 222 bodov na žiaka.
            Pre lepšiu predstavu – jedna správna odpoveď pri precvičovaní slovíčok znamená zisk približne 1 - 2 bodov.

            Tieto umiestnenia v okresnom kole sú pre nás o to cennejšie, že celková účasť v štvrtom ročníku šampionátu dosiahla rekordný počet 47 735 žiakov a študentov z celého Slovenska.
            Spolu s počtom zapojených tried rastie aj kvalita šampionátu – na úspech bolo potrebné vynaložiť veľa úsilia.

            Všetkým srdečne blahoželáme!

        • Týždeň vedy a techniky - deň tretí
          • Týždeň vedy a techniky - deň tretí

          • 9. 11. 2022
          • Biologická vychádzka
            ...piataci a šiestaci na biologickej vychádzke uplatnili svoje teoretické vedomosti a v tímoch plnili rôzne úlohy, určovali názvy rastlín, zisťovali vek stromov.

            Vynálezy bez dátumu spotreby
            ...finišujeme! Onedlho sa dozviete, akým spôsobom sa pripraviť na hlasovanie a vybrať tie NAJ výtvarné práce. Žeby zajtra?

            iBobor - BENJAMÍNI
            ...už majú za sebou informatickú súťaž aj naši šiestaci a siedmaci. Väčšina súťažiacich využila plných 40 minút určených na vypracovanie logických úloh. Ževraj sa potrápili s ich riešením. Čakáme netrpezlivo na vyhodnotenie.

            Včelárska výstava
            ...archeologické nálezy dokazujú, že včela žila na Zemi už pred 15 miliónmi rokov. Z nástenných malieb jaskýň sa dozvedáme, že pravekí ľudia brali med včelám, dokonca sa snažili roj vylietajúci z kmeňa stromu nalákať do diery, ktorú vydlabali do iného stromu, aby si zabezpečili stály prísun jediného dostupného sladidla. Neskôr začali využívať aj včelí vosk na zhotovenie rôznych svietidiel. Práve tieto kroky sú pokladané za počiatok dnešného včelárstva. O tom, že chov včiel nie je pre včelára povolanie ale najmä hoby, sa dozvedeli žiaci VIII. B z úst jedného z nich počas včelárskej výstavy v botanickej záhrade. Mnohí z nás za prácou včelára vidia iba chutný medík prípadne iné produkty. O včelstvo sa však treba celoročne starať. Z pútavého výkladu včelára pána Gregu sa ôsmaci dozvedeli o vývine včiel, ich funkcii v spoločenstve, liečení a zimovaní, vytáčaní a spracovaní medu, včelárskych pomôckach, o liečivých účinkoch včelích produktoch vrátane jedu, o správaní sa v blízkosti včiel či o tom, ako vybrať včelu zamotanú do vlasov. Vitríny zdobili rôzne staré i moderné včelárske pomôcky, oblečenie i hniezda nepriateľov včiel - ôs a sršňov. Počas výstavy mohli žiaci pozorovať prácu živých včiel v presklenom úli i vyskúšať si odliať z včelieho vosku vianočnú ozdobu. Ako spomienku na netradičnú akciu si zakúpili nádherné sviečky i rôzne druhy medu. V interiéri botanickej záhrady žiaci obdivovali aj flóru v skleníkoch, z ktorej ich najviac zaujali kaktusy a ovocné dreviny. Úsmev na tvári vyčarili tropické motýle lietajúce v jednom zo skleníkov. Vo vonkajšom areáli záhrady ešte absolvovali prechádzku popri bylinkových záhonoch, hmyzieho hotela, klietkach s domácimi zvieratkami a prešli sa včelárskym náučným chodníkom. Priestory chráneného areálu botanickej záhrady opúštali žiaci obohatení o nové vedomosti a uvedomujúc si pravdivosť ľudových múdrostí:

            „Na všetky tvoje choroby, včela liek ti vyrobí.“

            „Kto čaj s medom ráno pije, nestoná a dlho žije.“

            Ak aj vy patríte k nadšencom tohto významného hmyzu, môžete výstavu navštíviť denne až do 20. novembra.

          • KOMPARO 9

          • 9. 11. 2022
          • Dňa 10. 11. 2022 sa v našej škole uskutoční testovanie KOMPARO 9. Do testovania sa zapojilo 42 žiakov 9. ročníka. Žiaci majú príležitosť vyskúšať si „tlak testovania“. Dostanú spätnú väzbu o ich stave pripravenosti na Testovanie 9. Veríme, že naši deviataci si s úlohami z matematiky a slovenského jazyka a literatúry hravo poradia. Držíme palce!

        • Týždeň vedy a techniky - deň druhý
          • Týždeň vedy a techniky - deň druhý

          • 8. 11. 2022
          • Biológovia v akcii
            ...žiaci VIII. B triedy predstavili vynález zo 16. storočia - mikroskop, vďaka ktorému môžeme pozorovať predmety a prírodniny, ktoré voľným okom nie je vidieť. Jednobunkové živočíchy – črievičky zo senného nálevu, prieduchy v pokožke listu izbovej rastliny či stavbu tela rastlinky machu mohli návštevníci pozorovať pri mnohonásobnom zväčšení a žasnúť tak nad dokonalým dielom prírody. O tom, že kvet sa dá zafarbiť aj bez použitia štetca, iba vďaka prúdeniu farebného roztoku stonkou, sa návštevníci presvedčili na vlastné oči. Vďaka vedeckým objavom môžeme doma pri pečení využívať aj mikroskopické huby – kvasinky, ktoré sú známe ako droždie. Stačí, ak im poskytneme vhodné živiny - cukor a teplo a nadýchané cesto je na svete. Aj neživá príroda je vhodným objektom na výskum. Niektoré  jej súčasti vznikli za milióny rokov zo živých organizmov. Dôkazom toho je vápenec, vzniknutý zo schránok morských mäkkýšov. Ich spoločný pôvod umožnila pochopiť reakcia s kyselinou, čo sprevádzalo šumenie – uvoľňovanie oxidu uhličitého. Počas tohto zaujímavého dňa návštevníci preukázali aj vedomosti z rôznych oblastí biologických vied, so záujmom si tiež vypočuli z úst ôsmakov odpovede na svoje zvedavé otázky. Veríme, že v nich ôsmaci svojimi aktivitami vzbudili záujem o hlbšie skúmanie prírody. Ak chceme, aby sme jej krásy mohli ešte dlho obdivovať, nezabúdajme na jej ochranu.

            "Príroda je jediná kniha, ktorá na všetkých stránkach ponúka zaujímavý obsah." (J. W. Goethe)

            Envirohliadka
            ...dnes ich bolo počuť a vidieť ešte viac ako včera. Mladší žiaci ich doslova vyhľadávali a kládli im zaujímavé "ekootázky".

            Matematická prechádzka
            ...deviataci sa prechádzali v centre mesta Košice, ktoré je metropolou východného Slovenska a druhým najľudnatejším mestom na Slovensku. Učitelia matematiky mali záujem oživiť žiakom hodiny matematiky tým, že ich vzali von a prostredníctvom matematickej prechádzky cez aplikáciu MathCityMap im umožnili objavovať matematiku prepojenú s reálnymi objektmi. Ejha, to bola zábava! V skupinkách riešili 6 úloh - Budova (zistili v akom pomere je počet sklenených výplní na prízemí a na poschodí budovy), Umelci (podarilo sa im vypočítať z údajov na pamätnej tabuli o koľko rokov viac sa dožil starší z umelcov),  Schody do kaplnky sv. Michala (snažili sa určiť, koľkými kombináciami krokov možno vystúpiť na schodisko), Erb mesta Košice (vypočítali objem kamenného podstavca pod erbom), Podstavec (vyhľadali v texte na podstavci rímske čísla a určili ich súčet), Vedecká knižnica (zistili koľko hodín týždenne je otvorené American center Košice Education USA). Zaujímavé? Vyskúšajte si aj vy!

            "Radosť z uvažovania a z chápania je najkrajším darom prírody." (Albert Einstein)

            Vynálezy bez dátumu spotreby
            ...pribúdajú stále nové a nové žiacke výtvarné práce. Stále sa máte na čo tešiť!

            Fyzikálne videá
            ...šikovní ôsmaci natáčali videá s fyzikálno-chemickými pokusmi, napríklad slonia pasta, či ako fungujú jednoduché stroje.

        • Týždeň vedy a techniky - deň prvý
          • Týždeň vedy a techniky - deň prvý

          • 7. 11. 2022
          • Envirofilmy
            ...vo vestibule školy a na prvom poschodí sa premietali veľmi poučné envirofilmy

            Envirohliadka
            ...žiacka ôsmacka envirohliadka dnes bola pripravená na 100 % - informovala a kontrolovala, ako nakladáme s odpadmi. Sledovali nás pri brejkomatoch a na chodbách.

            iBobor - KADETI
            ...naši ôsmaci a deviataci sa zapotili v informatickej súťaži v kategórii KADET. Vyzeralo to, že sa im darilo...

            Vynálezy bez dátumu spotreby
            ...pripravená je aj výstava žiackych výtvarných prác. Vyhlásime súťaž o naj výkres a hlasovanie bude prebiehať už čoskoro. Máte sa na čo tešiť, je to nezabudnuteľný umelecký zážitok.

        • KURZ KORČUĽOVANIA
          • KURZ KORČUĽOVANIA

          • 7. 11. 2022
          • Našim druhákom sa dnes začal týždenný korčuliarsky kurz na zimnom štadióne v Čani. S profesionálnymi trénerkami trénujú korčuliari aj nekorčuliari a my vám prinášame zopár fotiek. Sledujte spolu s nami ako sa im vo výcviku bude dariť! :)

            Buráková, Fidlerová, Kaľavská

        • ŠARKANIÁDA
          • ŠARKANIÁDA

          • 7. 11. 2022
          • Pred prázdninami sme spolu so žiakmi vyskúšali jesenný vietor na akcii s názvom Šarkaniáda. Žiaci si priniesli pestrofarebných šarkanov a pozerali, ktorý vyletí čo najvyššie. Spoločne sme si užili príjemné poobedie plné smiechu a radosti. Tešíme sa na ďalší rok.

            Fidlerová, Pastulová

          • PROJEKT KROKUS

          • 7. 11. 2022
          • Aj tento školský rok sa jedna trieda našej školy – IX. A prihlásila do projektu Krokus. Projekt je realizovaný v spolupráci s írskou nadáciou pre výučbu holokaustu (HETI) a Múzeom židovskej kultúry. 

            Cieľom projektu Krokus (Šafran) je pripomienka približne 1,5 milióna detí, ktoré zahynuli počas holokaustu. Na počesť ich pamiatky sadia žiaci cibuľky žltých krokusov (do kvetináčov alebo priamo na školskom dvore), ktoré kvitnú približne v dobe Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu (27. január). Žltá farba kvetov symbolizuje Dávidovu hviezdu, ktorú boli deti nútené v priebehu nacistických perzekúcií nosiť.

          • Eko výlet

          • 7. 11. 2022
          • Spoznávať prírodu a hýbať sa počas krásneho jesenného počasia sa podarilo našim najmenším žiakom školy. Vo štvrtok 3. 11. prváci navštívili ornitologický stacionár v Drienovci, kde pod vedením ornitológov videli akým spôsobom sa chytajú a krúžkujú vtáky. Dozvedeli sa, že podľa vzhľadu krídel sa dá určiť vek vtákov a tiež odkiaľ pochádzajú. Tie, ktoré neboli označené dostali krúžok, na ktorom je zaznamenané kadiaľ vtáky prelietajú. Mali sme šťastie na králička zlatohlavého, strnátku lúčnu a niekoľko sýkoriek belasých. V Drienoveckých kúpeľoch sme pozorovali chov pávov a rastlinstvo tohto okolia. Kto ešte nebol na takomto výlete, môže si pozrieť fotky na stránke školy.

        • Týždeň vedy a techniky
        • Čo nového na Dneperskej?
          • Čo nového na Dneperskej?

          • 5. 11. 2022
          • Pred jesennými prázdninami žiaci 2. stupňa pripravili pre štvrtákov netradičné matematické popoludnie MATEMATICKÝ SPARTAN. Žiaci si mohli precvičiť nielen mozgové závity, ale aj celé telo a spoluprácu v skupine.

            Úlohou skupín bolo vyriešiť 10 netradičných matematických hlavolamov. Za vyriešenú úlohu skupina získala  kúsok slovnej skladačky. Kto však úlohu nezvládol, čakala ho „trestná“ úloha v podobe skokov na jednej nohe, drepov alebo „angličákov“. Po absolvovaní všetkých úloh poskladali žiaci zo získaných kúskov slov vetu: Jožko Mrkvička išiel na huby. Žiaci sa zabavili, zacvičili si a ponaučili sa. Každého účastníka čakala sladká odmena. Organizátori k tomu dostali bonus v podobe jednotky z matematiky.

            Popoludnia sa zúčastnili žiaci zo všetkých štvrtých tried. Spolu 8 štvorčlenných skupín.
            Najlepšími, ktorých čaká aj vecná odmena sa stala skupina GÉNIUS zo IV. D triedy v zastúpení: Hirjak Peťo, Petrušková Alexia, Marinecová Miška, Velková Saška.
            2. miesto patrí skupine MOON zo IV. B: Görcsös Dominik, Leško Mirko, Schmiedth Jakub, Sinsig Katka.
            3. miesto: SuperMatic zo IV. A: Kiraľvarga Matej, Štábla Adam, Majerský Mathias, Takáčová Petra.
            Úspešným gratulujeme, ostatným ďakujeme za účasť a už teraz sa tešíme na nové spoločné stretnutie.

            organizátori popoludnia

          • Kúzelná fyzika

          • 4. 11. 2022
          • Skúsili sme to trochu netradične.

            Hodiny fyziky sme nahradili zábavno – vzdelávacím predstavením pásma experimentov v podaní známeho učiteľa fyziky Mgr. Michala  Figuru,  ktorý už niekoľko rokov predstavuje širokej verejnosti fyziku bežného života svojským a ľahko pochopiteľným spôsobom. 

            Program Kúzelná fyzika nie je viazaný na učebné osnovy a tak bol priestor aj na menej poznané javy. A keďže  cieľom bežných hodín fyziky nie je len odprezentovať množstvo pokusov, ale ich vedome použiť na vysvetlenie podstaty osvojovaného učiva, dnes videli žiaci z každého rožka – troška.

            Michal Figura svojim prístupom zaujal žiakov 6. – 9. ročníka, ktorí si svoje doteraz získané poznatky zo sveta fyziky rozšírili a upevnili. Všetkých nadchol a vtiahol aj do tajov ,,kúziel“, ktoré samozrejme patrične vysvetlil. Bavili sa žiaci aj učitelia.

            Veríme, že toto podujatie bolo pre žiakov užitočné a prinesie ovocie v podobe uvedomovania si poznávania fyziky v každodennom živote.

          • Majstrovstvá sveta IDO

          • 4. 11. 2022
          • Kým väčšina detí počas jesenných prázdnin oddychovala, Nellka a Sárka Kertésové, žiačky IX. B triedy, sa aktívne zúčastnili Majstrovstiev sveta IDO v rakúskom mestečku Graz v dňoch 26. - 30. 10. 2022. Reprezentovali Slovensko s klubom D. S. Studio, v ktorom tancujú už vyše 4 roky. Nomináciu si však museli najprv vytancovať na Majstrovstvách Slovenska v máji tohto roku. Účasť na MS bola masívna, súťažilo vyše 4 500 tanečníkov z 28 krajín sveta. Konkurencia bola veľmi silná a vyrovnaná, v sólových disciplínach bolo až takmer 200 tanečníkov, o to cennejšie je umiestnenie na 13. mieste zo 111 tanečníkov v kategórii hip hop duo a 6. miesto v hip hop battle crew all style. Bol to pre dievčatá mimoriadne silný zážitok, vznikli nové medzinárodné priateľstvá a tanečné skúsenosti, atmosféra a emócie v hale boli elektrizujúce od rána do neskorých večerných hodín a úžasné spomienky budú ešte veľmi dlho pretrvávať.

        • Hádanková štafeta - vyhodnotenie
          • Hádanková štafeta - vyhodnotenie

          • 4. 11. 2022
          • Milé deti, určite ste zvedavé na výsledky Hádankovej štafety. Musím povedať, že tento rok to bolo skutočne náročné. Nenašiel sa nikto, kto by prišiel na riešenia všetkých hádaniek, no napriek tomu ste sa zúčastnili v hojnom počte. Dve riešiteľky mali 4 správne odpovede z piatich, preto som sa rozhodovala medzi nimi dvoma. Napokon sa víťazkou Hádankovej štafety stala Lea Lazarová zo VII.B, ktorá mi svoje odpovede odovzdala skôr. No nemusí byť smutná ani Esterka Rusnáková z V. B, na ktorú čaká sladká odmena. Ešte raz obom dievčatám srdečne blahoželám. Eva Šafranková Konečná

        • Hádanková štafeta
          • Hádanková štafeta

          • 31. 10. 2022
          • Milé deti, aj tento rok sme pre Vás v našej škole pripravili Hádankovú štafetu. Stačí, ak uhádneš všetkých 5 hádaniek. Môžeš vyhrať poukážku na nákup knihy v hodnote 10 eur, tak sa určite zapoj!
            Názvy hádaniek spolu so svojím menom, priezviskom a triedou prines napísané na jednom papieri pani učiteľke Eve Šafrankovej Konečnej do kabinetu SJL. Čoskoro sa dozvieš meno úspešného riešiteľa.

            Prvá hádanka

            Denne beží o preteky, ani v noci nezaháľa. Prejde si tie svoje diaľky, hoc i v mieste zostáva.

            Jeho štart je veľký zázraka cieľ nikto netuší, keď zastaví v jeden moment a všetko sa nestratí. 

            Druhá hádanka

            ???

            Tretia hádanka

            Cíti sa on doma všade, no v horách ho nenájdeš. Rýchly je sťa auto malé, však zacupká si o stošesť.

            Malý, sivý, veľmi všedný, no úsmev v nás vyvolá, keď sa tvári ako frajer, čo na smetisku vyhráva. 

            Štvrtá hádanka

            V minulosti prvá bola, no dnes už iba posledná. Siedma stále v rade stojí, kým príde jej chvíľa.

            Pohodlie a pokoj nosí, veď počas nej nik nerobí. So smútkom sa stále lúči, bo po nej iný nastúpi.

            Piata hádanka

            Bosý nikdy nechodieva, ako veľký pán sa rád nosieva. Klobúk s perom, ostrohy, usmieva sa pod fúzy.

            Sťa slávny Zoro vyniká on v šerme. Vieš ty už na koho, myslíme my verne?

        • Deň jablka na Dneperskej
          • Deň jablka na Dneperskej

          • 31. 10. 2022
          • Apple Day at Dneperská

            In the previous days our students and teachers at Dneperská Private Primary School celebrated Apple Day, which is celebrated in the United Kingdom in October. Our teachers organized a lot of activities and our students sang songs, participated in games, watched videos and learned a lot about apples and how healthy apples are. Some beautiful creative projects are displayed in the school corridors now. Come and see them!

            Deň jablka na Dneperskej

            Každoročne na jeseň si žiaci a učitelia v Základnej škole Dneperská 1 pripomínajú Deň jablka, ktorý sa oslavuje najmä v Anglicku. Naši žiaci sa počas posledného októbrového týždňa zapájali do rôznych aktivít, spievali piesne, hrali lexikálne hry, pozerali videá a naučili sa, že jablká sú veľmi zdravé. Niektoré krásne kreatívne projekty sú vystavené v priestoroch školy. Príďte si ich prezrieť!

          • Halloween na vyučovacej hodine anglického jazyka

          • 31. 10. 2022
          • Halloween in Class VI. B at Dneperská Primary

            Our students attending VI. B class were celebrating Halloween during their English class with Mgr. Dávid Gaľa. They were dressed in Halloween costumes and took active part in the Halloween quiz, wordsearch and other interesting activities. They had a lot of fun together with their class teacher as you can see in the picture.

            Halloween na vyučovacej hodine anglického jazyka na SZŠ

            Netradičná vyučovacia hodina anglického jazyka v VI. B triede pripomenula žiakom americký sviatok Halloween. Triedny učiteľ a zároveň vyučujúci anglického jazyka Mgr. Dávid Gaľa si pre svojich žiakov, ktorí boli oblečení v kostýmoch, pripravil Halloweensky kvíz, pracovný list s tajničkou a iné zaujímavé aktivity. Bola to veľká zábava, o čom svedčí aj ich spoločná fotografia.

    • Kontakty

      • Súkromná základná škola, Dneperská 1, 04012 Košice
      • +421 55 674 48 38 Školská jedáleň: +421 55 674 36 31
      • Dneperská 1, 040 12 Košice Slovakia
      • číslo účtu na platbu školného: SK 22 1100 0000 0029 4703 2186 Pre ľahšiu identifikáciu platby (školného alebo ŠKD) uvádzajte, prosíme, variabilný symbol (číslo zmluvy) počas celého štúdia žiaka na našej škole. Ďakujeme. platba ŠKD: SK19 7500 0000 0040 3034 8540 školská jedáleň: SK58 7500 0000 0040 3035 2494
      • facebook.com/dneperska
    • Prihlásenie