• Novinky

        • Malý čitateľ
          • Malý čitateľ

          • 24. 5. 2022
          • Dňa 17. 5. 2022 si žiaci prvého stupňa zmerali svoje sily v školskom kole súťaže „Malý čitateľ“.
            Prelúskali sa zaujímavými literárnymi textami a museli odpovedať na neľahké otázky z textov.

            Žiaci sa s textami popasovali statočne a všetci súťažiaci boli úspešní. O víťazoch v takmer všetkých kategóriách, tak rozhodol čas.

            Súťažili v štyroch kategóriách:

            1. ročník

            1. miesto: Lili Lechmanová I. C
            2. miesto: Tereza Bosáková I. A
            3. miesto: Natália Pálaiová I. B

            2. ročník

            1. miesto: Nela Kostíková II. B
            2. miesto: Ema Kačeňáková II. A
            3. miesto: Viktória Lapárová II. C

            3. ročník

            1. miesto: Natália Babicová III. C
            2. miesto: Peter Hirjak III. D
            3. miesto: Matej Kiraľvarga III. A

            4. ročník

            1. miesto: Jozef Zeleňák IV. B
            2. miesto: Matej Birka IV. A
            3. miesto: Šimon Husťák IV. C

            Všetkým výhercom blahoželáme!         

          • Výskumníci – projektový deň v ZOO

          • 24. 5. 2022
          • alebo... ako spoznávame Typy krajín

            Jeden krásny deň sa naši piataci – geografi vybrali do košickej ZOO. No nebol to iba obyčajný výlet. Keďže sa na geografii učia o jednotlivých Typoch krajín, a spoznávajú rastlinstvo a živočíšstvo, ktoré žije na našej planéte od Rovníka až pólom, čakala ich tu veľmi dôležitá úloha – VÝSKUM.

            Prvou úlohou bolo všímať si, aké zvieratá sa v našej ZOO nachádzajú a hneď ďalšou, čo najviac si o nich zapamätať nejaké zaujímavosti. Po hľadaní rôznych informácií sa rozdelili do skupín. Každá skupina zastupovala jeden Typ krajiny, niekto bol Savana, Púšť, Vysoké pohoria, niekto Polárne krajiny... Dostali preukaz výskumníka, v ktorom mali indície. Z nich vytvorili vetu a zaznačili si ju do pracovného listu. Keďže každá skupinka mala inú vetu - indíciu, museli si ich navzájom medzi sebou vymeniť. Do svojho preukazu výskumníka si zapísali po jednom živočíchovi ku každému Typu krajín, ktoré v našej ZOO stretli. A na záver si poznačili zviera, ktoré ich najviac zaujalo. Niektorí dokonca vymysleli aj krátku básničku.

            Čo myslíte? Bol tento ich výskum ťažký? Určite áno, ale zvládli to. Škoda len, že sme mali málo času a nepodarilo sa nám prejsť celú ZOO. No môže to byť inšpirácia na výlet s rodičmi ;)

        • Krajské kolo Biologickej olympiády
          • Krajské kolo Biologickej olympiády

          • 20. 5. 2022
          • V utorok 17. mája bojovali v Botanickej záhrade UPJŠ žiaci z celého Košického kraja o čo najlepšie umiestnenie už v 56. ročníku Biologickej olympiády kategórie E. Naša škola mala zastúpenie iba v odbornosti geológia, reprezentoval ju žiak VII. B triedy Dávid Kassai. Hravo zvládol identifikáciu minerálov i hornín, statočne sa popasoval s teoretickým testom s obsahovou náplňou učiva biológie deviateho ročníka, kamarátkou mu bola slepá mapa Slovenska, exceloval v ústnej časti súťaže, kde odpovedal na otázky odbornej komisie, zmapoval geologický odkryv v okolí mesta a nazbieral zaujímavé vzorky prírodnín do povinnej zbierky. Dlhé hodiny prípravy v múzeu, doma i v škole v náročných podmienkach dištančného vzdelávania mu priniesli zaslúženú odmenu - 2. miesto. Dávidovi srdečne blahoželáme a tešíme sa na jeho ďalšie geologické úspechy. 

          • Didaktické hry

          • 20. 5. 2022
          • V stredu sa žiaci 1. stupňa zúčastnili didaktických hier pri našom jazere. Všetky triedy sa rozdelili na dve družstvá a súťažili proti sebe v športových, zručnostných i vedomostných disciplínach. Víťazom bol každý, kto sa zapojil, hýbal sa a pomohol svojmu tímu v zdolávaní zadaných úloh. Žiaci si mohli pozrieť a vyskúšať vystrelenie rakety zhotovenej z odpadového materiálu, ktorú nám prišiel predviesť otecko Marcela Habera, žiaka z 1.A. triedy.  Veríme, že sme týmto inšpirovali viacerých malých objaviteľov a vynálezcov.

          • Testovanie 5 - 2022

          • 17. 5. 2022
          • Vážení rodičia,

            dňa 18. 5. 2022 (streda) sa uskutoční Testovanie 5 – 2022. Žiaci 5. ročníka budú testovaní z predmetov MATEMATIKA a SLOVENSKÝ JAZYK a LITERATÚRA. Podrobné informácie o testovaní sú zverejnené na stránke www.nucem.sk v časti Merania - Testovanie 5.

            Za účelom bezproblémového priebehu testovania Vás prosím v daný deň zabezpečiť:

            - príchod dieťaťa do školy najneskôr o 7,45 hod. (prichádzať môžu už od 7,35 hod.),

            - modré guľôčkové pero pre zapisovanie odpovedí (nesmie byť gumovacie, keramické, atramentové),

            - desiatu a nápoj.

            Mobil, kalkulačka, zošity, učebnice, slovníky a iná literatúra nie sú povolené.

            Začiatok Testovania 5 je o 8,00 hod., čas ukončenia nie je pre všetkých žiakov rovnaký, závisí od harmonogramu pre jednotlivé skupiny.

            Žiaci odchádzajú domov najskôr o 11,40 hod., t.j. po 4. vyučovacej hodine.

            Obed pre stravníkov v ŠJ bude zabezpečený.

            Prajem deťom úspešný deň, držím im palce a Vám, rodičom, ďakujem za spoluprácu.                            

            Ing. Jana Mesarčová, koordinátor testovania

            Špecifikácie testov:

            https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5

             

            Základné informácie T5 - 2022

            Harmonogram T5 - 2022

          • Slávik Slovenska – okresné kolo

          • 13. 5. 2022
          • Slávik Slovenska je súťaž v speve ľudových piesní, ktorú už 30. rok vyhlasuje Ministerstvo školstva SR. V utorok 12. 5. 2022 sa konalo okresné kolo tejto súťaže v CVČ na Popradskej ulici.

            Našu školu reprezentovali víťazi školského kola v každej kategórií, a to: Lea Toroková z 2. C, Šimon Kišiday z 5. A a Viktória Ferenčáková zo 7. B triedy. A všetci traja boli úspešní:

            Lea Toroková (1. kategória): čestné uznanie

            Šimon Kišiday (2. kategória): 3. miesto

            Viktória Ferenčáková (3. kategória): 3. miesto

            Našim šikovným spevákom srdečne blahoželáme.

          • Osmijankova literárna záhrada

          • 12. 5. 2022
          • Žiaci štvrtého ročníka navštívili putovnú výstavu Osmijankovej literárnej záhrady v knižnici Nezábudka. Spolu s pani knihovníčkami si prešli časť tejto záhrady, kde správne zložili porekadlá v močiari, vyluštili šifru na strome, poskladali veršoplôtik, hádali, ktoré rozprávky skrýva bútľavý strom a nakoniec zasiali semienka vlastného knihokvetu. Boli sme hrdí na našich žiakov, ktorí poznajú veľa rozprávok Kristy Bendovej a vedeli pekne reagovať na situácie počas aktivít.

          • Večer v škole

          • 12. 5. 2022
          • V piatok podvečer 6. mája 2022 sa Dneperská zmenila na „chaos“. No nie na hocijaký, ale taký organizovaný. Naši tretiaci strávili večer v škole a zahrali si veľmi obľúbenú hru, ktorú sme nazvali „Chaos“. Súťažili v rôznych disciplínach. Lúštili hlavolamy, krížovky, riešili úlohy zo slovenčiny, angličtiny aj matematiky. No ani šport nešiel bokom. Triafali loptičkou do koša, na kolobežkách si vyskúšali slalom, preverili si svoje hokejové zručnosti, ako i jemnú motoriku pri ťahaní pohárika pomocou toaletného papiera. Jednou z najobľúbenejších disciplín sa okamžite stala disciplína HAV-HAV, kde sa deti stretli s kanisterapeutickým psíkom vďaka našej siedmačke Natálke Mirgusovej, ktorá si pre nich so psíkom pripravila zaujímavé úlohy. Po namáhavých disciplínach si všetci pochutili na výbornej pizzi. Na záver si žiaci vyrobili krásne lapače snov ako spomienku na tento večer.
            Celý večer pani učiteľkám skvelo pomáhali aj žiaci zo 7. A (N. Mirgusová, M. Királyová, M. Volenský, T. Blaževska, S. Glajcová, M. Halászová, N. Rusnák, K. Polčová, N. Gumánová).

            Všetkým veľmi pekne ďakujeme! triedne učiteľky 3. ročníka

        • Odvrátená strana internetu
          • Odvrátená strana internetu

          • 9. 5. 2022
          • Internet je dobrý sluha, no veľmi zlý pán. O jeho zákutiach a o jeho temnej stránke nám prišla medzi deti porozprávať príslušníčka OR PZ V KE. Boli sme prekvapení koľko detí vo štvrtom a piatom ročníku surfuje po sociálnych sieťach a koľko z nich má medzi virtuálnymi priateľmi ľudí, ktorých vôbec nikdy nevideli. Toto nebezpečenstvo virtuality číha na naše deti nielen z počítačov, ale hlavne z mobilov. Bezpečnosť našich detí by mala byť na prvom mieste. Sledujte milí rodičia kam vaše deti chodia do sveta internetu a aké stránky navštevujú. Nikdy totiž nevieme kto sa skrýva za pekným profilom na tej druhej strane...

        • Bylinka šampiónka
          • Bylinka šampiónka

          • 9. 5. 2022
          • Žiaci prvého stupňa sa zapojili do projektu „Záhradka do triedy“ a teraz sme v jeho druhej fáze. V každej triede vidieť klíčiace rastlinky, čo je znak, že sa žiaci o ne dobre starali, s láskou ich polievali a tešili sa z nich. Naučili sa ich pomenovať podľa vzhľadu a poznajú ich využitie. Druhou úlohou bolo, vybrať v triede jednu bylinku, ktorej sa najviac darilo. Bolo ťažké vybrať, lebo každá bylinka je vzácna a potrebná, no predsa sa žiakom podarilo zvoliť si svoju „bylinku šampiónku“. Žiaci nakreslili víťaznú bylinku na výkres a napísali o nej základné informácie. V tretej fáze sa chystáme niektoré rastlinky vysadiť do vyvýšených záhonoch v areáli školy a veríme, že budeme mať aj úrodu na ktorej si pochutnáme.

          • Bábkové divadlo

          • 6. 5. 2022
          • V stredu a vo štvrtok sa žiaci 2. - 4. ročníka vybrali do bábkového divadla, kde ich už čakal Chaplin, aby ich vtiahol do svojho bláznivého, nežného i drsného života. Prostredníctvom marionetových bábok a nemých grotesiek  sprevádzaných živým hudobným sprievodom si žiaci zažili príbeh tuláka Chaplina, ktorý sa náhodne stal opatrovateľom opusteného dieťaťa. Vtipné aj dramatické situácie v nich určite zanechali umelecký zážitok, čo si po dlhom období bez možnosti kultúrneho vyžitia každý užil.

        • Chemická olympiáda - krajské kolo
          • Chemická olympiáda - krajské kolo

          • 6. 5. 2022
          • Napriek náporu povinností, ktoré v tomto hektickom čase sú na deviatakov kladené, sa žiakom darí.
            Určite je to aj preto, že majú vžité študijné návyky a nespomaľujú vo svojom úsilí ani v tomto kritickom období súťaží, testovania žiakov a prijímacích skúšok na vybrané typy škôl.
            Pred časom nás potešila informácia o úspechu Samuela Jeníka v okresnom kole chemickej olympiády. Dňa 28. 4. 2022 sa v Strednej zdravotníckej škole na Moyzesovej ulici č. 17 v Košiciach konalo krajské kolo tejto súťaže. V konkurencii 24 žiakov Košického kraja sa Samuel umiestnil na 6. mieste.

            Srdečne blahoželáme a veľmi sa tešíme jeho výsledkom. Nech tento úspešný štart do sveta chémie je počiatkom a motiváciou pre jeho ďalšie osobné víťazstvá.

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • 3. 5. 2022

          • ĎAKUJEME

            Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia. A my sme sa do nej po dlhšej prestávke opäť zapojili. Pomohli sme tým, ktorí to najviac potrebujú. Naše dobrovoľníčky: Karin Szabová, Viktória Ferenčáková, Grétka Vargová vyzbierali na našej škole sumu 525,77 eur. Tieto peniažky sme odovzdali Lige proti rakovine, kde sa už postarajú o to, aby boli správne použité. Veľká vďaka všetkým vám, ktorí ste prispeli. Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov  sme spoločne vyslali onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu. Ďakujeme

          • Spelling bee

          • 2. 5. 2022
          • Tento týždeň sa na našej škole uskutočnil 1. ročník súťaže v hláskovaní v anglickom jazyku "Spelling bee". Vedieť hláskovať je nevyhnutnou súčasťou v anglicky hovoriacich krajinách. Do súťaže sa zapojili 4-členné tímy tried 3. - 9. ročníka.

            Žiaci 3. a 4. ročníka súťažili v štyroch kolách. V 1. kole žiaci hláskovali  jednotlivé slová po písmenách. V 2. kole žiaci zapisovali slová podľa diktovaných hlások, v 3. kole prepísali slová z vyhláskovanej formy a v 4. kole tvorili nové slová zo slovného spojenia "welcome spring". Po sčítaní bodov sa rozhodlo o poradí víťazov.

            3. ročník:

            1. miesto: 3. D Peťo Hirjak, Juraj Kudas, Saška Velková, Miška Marinecová

            2. miesto: 3. C  Veronika Lukáčová, Alžbetka Pješčáková, Zoe Škovránková, Natálka Babicová

            3. miesto: 3. B  Barbi Hutníková, Lea Rodáková, Peťo Plško, Nataška Šenkýrová

            4. miesto: 3. A  Emmka Némethová, Aoede Rajan, Sofi Valková, Saška Amrichová

            4. ročník:

            1. miesto: 4. A  Patrik Liba, Samuel Brotka, Alex Truska, Peter Mačuga

            2. miesto: 4. B  Štefánia Krompaská, Alžbeta Ďurišová, Jozef Zeleňák, Filip Stoľar

            3. miesto: 4. C Nadine Juhásová, Pavlína Sekeráková, Margarétka Rusnáková, Michal Gajdoš

            Žiaci 5. - 9. ročníka hláskovali slová v texte, pričom dôležitá bola nielen správnosť, ale aj rýchlosť hláskovania. V ďalších kolách hľadali skryté slová a slová nesprávne napísané.

            Kategória 5. - 6. ročník:

            1. miesto: V. B Lily Melody Exlerová Santos, Lea Rodáková, Jozef Jeffrey Michalec, Tomáš Vraňo

            2. miesto: VI. B Lea Lazárová, Richard Schön, Denis Stříž, Dmytro Volkonesko

            3. miesto: V. A Ellie Cardová, Terézia Ďurišová, Michaela Petrušová, Roman Rusinko

            Kategória 7. - 9. ročník:

            1. miesto: VIII. A Karin Oxová, Alexandra Schönová, Sebastián Juhás

            2. miesto: VII. A Martina Királyová, Natália Mirgusová, Tomáš Maďar, Michal Volenský

            3. miesto: VIII. B Rebeca Szilassyová, Daniela Rendeková, Veronika Tóthová, František Adam

            Žiaci boli veľmi šikovní, tešili sa zo spolupráce, výsledkov i malej odmeny. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník Spelling Bee.

             

          • Testovanie 5 - 2022

          • 29. 4. 2022
          • Vážení rodičia,

            dňa 18. 5. 2022 (streda) sa uskutoční Testovanie 5 – 2022. Žiaci 5. ročníka budú testovaní z predmetov MATEMATIKA a SLOVENSKÝ JAZYK a LITERATÚRA. Podrobné informácie o testovaní sú zverejnené na stránke www.nucem.sk v časti Merania - Testovanie 5.

            Za účelom bezproblémového priebehu testovania Vás prosím v daný deň zabezpečiť:

            - príchod dieťaťa do školy najneskôr o 7,45 hod. (prichádzať môžu už od 7,35 hod.),

            - modré guľôčkové pero pre zapisovanie odpovedí (nesmie byť gumovacie, keramické, atramentové),

            - desiatu a nápoj.

            Mobil, kalkulačka, zošity, učebnice, slovníky a iná literatúra nie sú povolené.

            Začiatok Testovania 5 je o 8,00 hod., čas ukončenia nie je pre všetkých žiakov rovnaký, závisí od harmonogramu pre jednotlivé skupiny.

            Žiaci odchádzajú domov najskôr o 11,40 hod., t.j. po 4. vyučovacej hodine.

            Obed pre stravníkov v ŠJ bude zabezpečený.

            Prajem deťom úspešný deň, držím im palce a Vám, rodičom, ďakujem za spoluprácu.                            

            Ing. Jana Mesarčová, koordinátor testovania

            Špecifikácie testov:

            https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5


            Základné informácie T5 - 2022

            Harmonogram T5 - 2022

          • Tvoriví deviataci

          • 29. 4. 2022
          • Zvykne sa tvrdiť, že deviataci sú málo tvoriví a výtvarné činnosti ich už veľmi nebavia. V tomto prípade to neplatí o žiakoch 9. A triedy, ktorí výtvarnú výchovu vnímajú ako priestor na relax. Baví ich kresba, maľba, koláž, získavajú aj teoretické vedomosti o umelcoch -  výtvarníkoch: maliaroch, grafikoch, architektoch.

            So životom a tvorbou mnohých slovenských architektov sa zoznámili formou prezentácií, zároveň dostali priestor vytvoriť návrh - zmenšený model na nimi zvolený typ architektonického objektu a zrealizovať ho. Žiaci pracovali v skupinách alebo individuálne ako napr. Simonka Šimková. Výsledky ich tvorivého snaženia si môžete pozrieť v priloženej fotodokumentácii, mimochodom fotografie z diania na hodine sú dielom Niny Vaculíkovej.

          • Prváci v knižnici

          • 29. 4. 2022
          • Dňa 26. apríla 2022 sme so žiakmi prvého ročníka v rámci ŠKD navštívili Verejnú knižnicu Jána Bocatia na Uralskej ulici v mestskej časti Nad jazerom, pri príležitosti "Marec - mesiac knihy".
            V knižnici sme sa od pani knihovníčky Moniky dozvedeli mnoho cenných informácií o knižnici Jána Bocatia, knihách, ktoré si môžeme zapožičať, knižných novinkách a zaujímavostiach zo sveta kníh. Naučili sme sa, ako sa máme správne orientovať v knižnici a pri výbere kníh.
            Tešíme sa opäť nabudúce!

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • 26. 4. 2022
          • V piatok 22. apríla 2022 sme si na našej škole pripomenuli DEŇ ZEME. V tento deň prišli deti oblečené v rôznych farbách Zeme. Porozprávali sme sa o tom, prečo a ako sa treba starať o našu Zem a vyskúšali si rôzne zaujímavé a zábavne aktivity. Precvičili sa v triedení odpadu, zabavili sa pri skladaní puzzle, ruky si zašpinili pri hľadaní ukrytých predmetov v pôde, videli erupciu sopky na vlastné oči a videli postup pri výrobe lávovej lampy. Celý deň sa niesol pod HESLOM: Buď tou zmenou, ktorú by si aj ty chcel vidieť vo svete. Pretože, každý musí priložiť ruku k záchrane našej Zeme.

          • Večer v škole hrdinov

          • 25. 4. 2022
          • Naši štvrtáci sa počas roka so svojimi pani učiteľkami venujú spoznávaniu známych osobností dejín, ktorí sú určite veľkou inšpiráciou nevzdávať sa, učiť sa, objavovať v sebe dannosti, ktorými by mohli v budúcnosti prispieť k tvoreniu lepšieho sveta. Ako malú oslavu učenia sme pre žiakov pripravili večer v škole, ktorý sa niesol v tomto duchu.
            V úvode si štvrtácke triedy zmerali sily v turnaji vo vybíjanej. Niektorí žiaci hrali s nasadením všetkých síl a ostatní povzbudzovali tímy. Spolu sme sa tešili víťazstvám všetkých troch tried. Nasledne si žiaci vychutnali pizzu na spoločnej večeri. Posilnení sme pokračovali v programe. Žiaci sa rozdelili do dvojíc a utvorili štvorčlenné tímy z rôznych tried, konečne sa tak mohli spoznávať a spolupracovať v rámci ročníka. Veľmi nápomocní boli žiaci 8. B triedy, ktorí sa prezliekli do kostímov preberaných hrdinov a pripravili si úlohy pre štvrtákov. Štvrtáci mali uhádnuť osobnosti, ktoré stretli v jednotlivých triedach a splniť danú úlohu. Stretli sa s Archimedesom, kde mali za úlohu zistiť pomocou odmerky a vody, ktorý nerast je ťažší, tak ako to dávno zistil samotný Archimedes. U Leonarda da Vinciho mali žiaci napísať jeho najznámejšie diela, mohli si pomôcť zrkadlom a prečítať diela, ktoré boli napísané naopak, tak ako to zvykol robiť Leonardo, aby mu nedešifrovali vynálezy skôr, ako by on chcel. U majstra Cypriána žiaci triedili liečivé bylinky. Určovali ich názvy a doplnili ich využitie. U Jána Janského mali napísať ako pomenoval krvné skupiny a ešte museli prejsť na bicykli alebo kolobežke vyznačenú dráhu. Možno ste to nevedeli ale Ján Janský bol skvelý cyklista a pred skúškou z biológie stihol vyhrať cyklistické preteky. U Charliho Chaplina, zakladateľa grotesiek si žiaci obliekli jeho známy kostým a vyskúšali si jeho chôdzu s paličkou. U Ivana Bellu, prvého slovenského kozmonauta, žiaci vyrátali dĺžku jeho letu do kozmu. Johhan Gutenberg, žiakom porozprával základ kníhtlače a žiaci si odtlačili písmenko na plagát, kde potom napísali, čo sa im na večeri najviac páčilo. Záver bol u veľkolepého hudobníka Wolfganga Amadeusa Mozarta, ktorý žiakom zahral úryvok z Malej nočnej hudby a preskúšal ich z vytlieskavania rytmu. Medzi tým sa žiaci, ktorí čakali na odchod k hrdinom a žiaci, ktorí sa už vrátili zabavili v relaxačej miestnosti. Zahrali sa rôzne hry a dobre si zatancovali. Nesmieme zabudnúť, že vystúpila aj svetoznáma skupina The Beatles a vypukla ozajstná „beatlemánia“. Kto neverí, nech si pozrie fotoalbum!

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • 21. 4. 2022
          • Po veľkonočných prázdninách sa 4 žiaci z našej školy vybrali súťažiť v prednese poézie a prózy v okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín. Natália Mirgusová, Anetka Feketeová, Hugo Havaš a Stellka Grohová sa svedomito pripravovali a reprezentovali nás naozaj úspešne. Stellka Grohová sa umiestnila na výbornom 3. mieste so svojou Rozprávkou o inzerátovom prasiatku a Hugo Havaš si domov priniesol čestné uznanie poroty.

            Veríme, že im umelecký prednes prirástol k srdcu a budú sa naďalej zdokonaľovať.

    • Kontakty

      • Súkromná základná škola, Dneperská 1, 04012 Košice
      • +421 55 674 48 38 Školská jedáleň: +421 55 674 36 31
      • Dneperská 1, 040 12 Košice Slovakia
      • číslo účtu na platbu školného: SK 22 1100 0000 0029 4703 2186 Pre ľahšiu identifikáciu platby (školného alebo ŠKD) uvádzajte, prosíme, variabilný symbol (číslo zmluvy) počas celého štúdia žiaka na našej škole. Ďakujeme. platba ŠKD: SK19 7500 0000 0040 3034 8540 školská jedáleň: SK58 7500 0000 0040 3035 2494
      • facebook.com/dneperska
    • Prihlásenie