• Novinky

        • Krajské kolo Geografickej olympiády
          • Krajské kolo Geografickej olympiády

          • 4. 5. 2015
          • Aj v geografii sme si počínali celkom dobre. Do krajského kola sa prepracovali dvaja naši žiaci v kategórii E - Branislav Pastula (8. C) a Lukáš Revák (9. A). Obaja boli úspešní riešitelia, v silnej konkurencii a s ťažkými úlohami si počínali statočne. Lukáš obsadil 11. miesto a Braňo skončil na 19. mieste.

        • Krajské kolo Fyzikálnej olympiády
          • Krajské kolo Fyzikálnej olympiády

          • 11. 5. 2015
          • Dňa 22. 4. 2015 sa v priestoroch Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach konalo krajské kolo 56. ročníka Fyzikálnej olympiády a náš žiak Lukáš Revák (9. A) sa stal jej úspešným riešiteľom. Blahoželáme k úspechu v tejto náročnej súťaži!

          • O Zemi - pre Zem

          • 27. 4. 2015
          • Deň Zeme sme si v našej škole pripomenuli zaujímavými aktivitami. Všetci už vieme, že naša Zem má sviatok 22. apríla. Prváci triedili rôzny odpad – plastové fľaše, obaly z potravín a rôzne iné veci z kovu a skla. Naučili sa ich triediť do malých kontajnerov podľa farieb. Pozreli si pútavú prezentáciu o triedení odpadu a vypracovali k tomu pracovný list. Naučili sa, že odpad nemusí skončiť v koši a vytvorili z použitých viečok a modelovacej hmoty názov akcie Deň Zeme. Čítajte viac...

            Druháci si pozreli výukové CD Recyklácia a písomne vypracovali návrhy, ako by mohli pomôcť chrániť našu Zem. Veľkým zážitkom bolo pre nich presádzanie kvetov do záhonu, o ktorý sa budú starať, aby nám vysadené rastlinky skrášľovali prostredie. Najväčšiu radosť mali však zo súťažných športových hier, pri ktorých využili odpadový materiál. Tretiaci a štvrtáci písali krásne želania našej Zemi a dotvárali ich kresbami a obrázkami rastlín a zvierat. Svoju zručnosť ukázali pri výrobe výrokov z rôzneho odpadového materiálu. Deti zhotovili nádherné výrobky sami, ale aj za pomoci svojich rodičov a učiteľov. Z týchto výrobkov sme pripravili peknú výstavku. Celú akciu spestrili aj pohybové aktivity detí v oblečení farieb Zeme. Niektorí žiaci sa zúčastnili akcie Dňa Zeme v Rodošte v areáli Katovej bašty, kde plnili rôzne environmentálne úlohy na stanovištiach. Počas celého tohto dopoludnia žiaci I. stupňa poznávali, aké dary nám poskytuje naša Zem, ako sa k nej správa človek, ale hlavne ukázali, ako ju máme správne chrániť aj pre budúce generácie. Odmenou za účasť na všetkých týchto pekných aktivitách bol dobrý pocit, že to spoločnými silami naozaj dokážeme. Na záver chutné jabĺčko a diplom potešili všetkých.

        • ZBER PAPIERA - rozpis času zberu
          • ZBER PAPIERA - rozpis času zberu

          • 24. 4. 2015
          • Kedy nosiť papier? Prinášame vám časový rozpis, kedy bude p.uč. Sárkányová papier na školskom dvore preberať. Buďte dochvíľni a trpezliví, až prídete na rad. Papier noste poriadne zbalený a zviazaný, aby nelietal po celom školskom dvore. Oslovte rodičov, radi vám pomôžu. Prispejte spolu s nami k záchrane našich lesov. Tešíme sa na vaše kilá!

            Kliknite na viac - je tam tabuľka!

            PONDELOK  27.4. 7:30 – 7:55 14:00 – 16:00
            UTOROK  28.4. 7:30 – 7:55 14:00 – 16:00

            STREDA  29.4.

            7:30 – 7:55 14:00 – 16:00
            ŠTVRTOK  30.4. 7:30 – 7:55 14:00 – 16:00

            PONDELOK  4.5.

            7:30 – 7:55 14:00 – 16:00
            UTOROK  5.5. 7:30 – 7:55 14:00 – 16:00
            STREDA 6.5. 7:30 – 7:55 ––––––––––––

             

          • Organizovali sme Krajské kolo GEO olympiády 21. apríla 2015

          • 4. 5. 2015
          • Tohtoročné Krajské kolo 43. ročníka Geografickej olympiády bolo pre nás výnimočné. Pripravovali sme sa naň neporovnateľne viac, lebo hostiteľmi sme boli práve my – naša Súkromná základná škola Dneperská, Košice. V deň konania krajského kola 21. apríla 2015 bolo všetko pripravené. Veď bolo treba privítať 66 žiakov, 15 členov komisie a približne 40 pedagógov, ktorí svojich zverencov – víťazov obvodných kôl v Košickom kraji – sprevádzali a psychicky podporovali. Po registrácii Krajské kolo súťaže slávnostne otvorili predseda Krajskej komisie geografickej olympiády – doc. RNDr. Zdenko Hochmuth, CSc. z UPJŠ Košice a riaditeľka našej školy Mgr. Emília Kušníriková. Celodenným programom nás sprevádzala Mgr. Jana Zaťovičová Pčolinská, učiteľka geografie v našej škole. Čítajte viac...

            Keďže išlo o krajské kolo olympiády v krásnom a užitočnom predmete geografia, pozvali sme aj odborníkov na slovo vzatých - Krajskú organizáciu cestovného ruchu Košický kraj, ktorú zastupovala riaditeľka JUDr. Lenka Vargová Jurková a manažér programu TI Jiří Zaťovič. Pedagógom aj účastníkom predstavili program Terra incognita – Krajina nespoznaná a pootvorili nám pomyselné dvere do štyroch regiónov nášho kraja: Abov, Zemplín, Spiš a Gemer. Čakanie na výsledky súťaže nám rýchlejšie ubehlo – spojili sme príjemné s užitočným. V bohatom programe najprv pedagógom predstavili pracovný zošit „Spoznaj kraj plný pokladov (1)“, ktorý je určený žiakom ako doplnkový materiál pri vyučovaní geografie resp. vlastivedy. Každá zúčastnená škola dostala testovací balík 20 zošitov. Zošit je plný nápadov a rád – kam ísť a čo tam vidieť. Veríme, že žiakom pomôže lepšie poznať svoj región a do budúcoročnej olympiády budú o čosi múdrejší. Keď komisia usilovne opravovala testy, my sme sa zabávali. Sponzorská organizácia nám ešte premietla film o prírodných a kultúrnych pokladoch Slovenského raja a predstavila 8 TOP podujatí, ktoré počas roka spoluorganizujú (napr. Pankuškove fašiangy, Jánske ohne nad Šíravou, Krásnohorské hradné dni, Margecianske fajnoty a ďalšie). Vyvrcholením ich programu bola interaktívna hra, v ktorej žiaci do slepej mapy Košického kraja umiestňovali najznámejšie turistické lokality. Tí, ktorí sa nestratili, dostali užitočné reklamné predmety od KOCR Košický kraj (šiltovky, perá, hrnčeky, lopty atď.). Okrem toho náš sponzor pamätal aj na prázdninové potulky po Košickom kraji a každého účastníka aj pedagóga vybavil praktickým sprievodcom po najatraktívnejších miestach kraja. Definitívnu bodku za svojim vystúpením dala KOCR Košický kraj pri odovzdaní cien pre víťazov. Ďakujeme nášmu sponzorovi a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

            Vyhodnotením súťaže a vyhlásením najlepších v oboch kategóriách sme uzavreli krajské kolo, odovzdali ceny výhercom a s dobrými pocitmi odišli – veríme, že učiť sa geografiu a poznávať krásy Košického kraja.

            Výsledkové listiny si môžete stiahnuť tu: kategória F (6.-7. ročník) F_tlac.pdf  a kategória E (8.-9. ročník) E_tlac.pdf

            Fotky si môžete pozrieť vo FOTOALBUME našej školy.

          • Biologická olympiáda - obvodné kolo - opäť medzi prvými

          • 13. 4. 2015
          • Naši biológovia už niekoľko rokov obsadzujú prvé priečky v obvodnom kole Biologickej olympiády kategórie E. Je určená žiakom II. stupňa, ktorí majú možnosť súťažiť v troch odbornostiach: botanika, zoológia a geológia. Našu školu reprezentovala pätica žiakov a ich výsledky sú fantastické: botanika Veronika Nemjová (V. B) - 1. miesto, Tamarka Štofková (VI. B) - 2. miesto, zoológ Oliver Pahulyi (VI. A) - 2. miesto, geológia Erik Lazár - 2. miesto a Jakub Baláž - 5. miesto (obaja z V. B). Srdečne im blahoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole. O náročnosti tejto súťaže čítajte viac...

            Každá z odborností od súťažiacich vyžaduje teoretické vedomosti presahujúce výkonový štandard učiva ZŠ, schopnosť identifikovať predložené prírodniny – rastliny a živočíchy aj v latinskom názvosloví, minerály a horniny spolu so vzorcami a zaradením do systému alebo skupín podľa ich vzniku. Dôležitou súčasťou úspechu na súťaži je aj vlastná práca, založená na pozorovaní organizmov v ich prirodzenom biotope či mapovaní geologického odkryvu, spojeným s odberom a pomenovaním vzoriek minerálov a hornín, vyskytujúcich sa v ňom. Našu školu v tejto, aj napriek mimoriadnej náročnosti medzi žiakmi veľmi obľúbenej súťaži, reprezentovala pätica žiakov, ktorí hodiny prípravy, strávené doma, v škole i v teréne premenili na fantastické umiestnenia.

          • PYTAGORIÁDA - obvodné kolo I. stupeň

          • 13. 4. 2015
          • Naši úspešní riešitelia školského kola PYTAGORIÁDY sa veľmi snažili aj v obvodnom kole. V kategórii P3 získala Emily Semancová (III. B) 2. miesto, Martina Gréková (III. C) 7. miesto a Patrik Horváth (III. A) 9. miesto. V kategórii P4 obsadil 1. miesto Michal Dlabaj (IV. B). Úspešným riešiteľom gratulujeme. Aj keď niektorým riešiteľom chýbal k úspešnosti iba 1 bod, nevadí, nabudúce sa im to určite podarí.

          • Chemická olympiáda - obvodné kolo

          • 12. 4. 2015
          • V ostatnom čase radosť z úspechov našich žiakov v olympiádach strieda uznanie z ich umiestnenia a výsledkov týchto postupových súťaží. Po účasti v obvodnom kole 51. ročníka chemickej olympiády, ktoré sa uskutočnilo 26. 3. 2015 v ZŠ Bukovecká v Košiciach, máme opäť dôvod na radosť. Branislav Pastula (VIII. C) sa stal jej víťazom a získal 1. miesto v kategórii D a Lukáš Revák (IX. A) obsadil 3. miesto. Tešíme sa a obom srdečne blahoželáme.

        • Fyzikálna olympiáda - obvodné kolo
          • Fyzikálna olympiáda - obvodné kolo

          • 13. 4. 2015
          • Aj na ďalšej súťaži sme žali úspechy. Dňa 19. 3. 2015 sa v priestoroch ZŠ Staničná v Košiciach konalo obvodné kolo 56. ročníka FO. Na základe dosiahnutých výsledkov dvoch našich žiakov sa spoločne môžeme tešiť z týchto úspechov: v kategórii F (8. roč.) získal Branislav Pastula (8. C) 1. miesto a v kategórii E (9. roč.) obsadil Lukáš Revák (9. A) 3. miesto. Fantastické! Obidvom srdečne blahoželáme!

          • PYTAGORIÁDA - obvodné kolo II. stupeň

          • 13. 4. 2015
          • V dňoch 16. a 17. marca 2015 sa úspešní riešitelia nášho školského kola Pytagoriády zúčastnili obvodného kola tejto súťaže. Blahoželáme všetkým, ktorí boli aj tu úspešní a ďakujeme aj tým, ktorým chýbalo k úspechu pár bodov, no nevzdali to. Úspešní riešitelia v kategórii P5: Erik Lazár, Lukáš Boguský a Jakub Baláž; v kategórii P7 Marek Kuruc a v kategórii P8 Braňo Pastula a Lea Hricová. Blahoželáme!

        • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo
          • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo

          • 6. 4. 2015
          • Opäť nás potešili ďalšie úspechy našich recitátorov. V obvodnom kole získali pekné umiestnenie Barbora Vaľková (VII. A) v III. kategórii 2. miesto s návrhom na postup do krajského kola, Samuel Jeník (II. B) v I. kategórii 3. miesto a v II. kategórii Jakub Baláž (V. B) dostal Čestné uznanie. Za dôstojnú reprezentáciu našej školy im ďakujeme a srdečne blahoželáme!

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • 9. 4. 2015
          • Krásny slnečný deň. Piatok 27. 3. nám počasie naozaj prialo. Bol to deň, ktorý nepotreboval slová. V tento deň sa spojilo celé Slovensko. Deň, v ktorý sme sa spojili i my, žiaci našej školy. Deň, keď sme vyšli do ulíc, aby sme podporili nádherný projekt. Posolstvo tohoročnej zbierky bolo jasné. Nepomáhajú preto, aby sa zviditeľnili. Čítajte viac...

            Pripnutý narcis, vyjadrujúci nádej, vypovedal všetko aj bez slov. To, že sa nás to týka, že ľudia bojujúci so zákerným ochorením v tom nie sú sami. Naši dobrovoľníci vyrazili do ulíc, aby pomohli. Neurobili to preto, aby sa zviditeľnili. No my im chceme poďakovať za ich snahu, pretože v troch pokladničkách vyzbierali neuveriteľne nádhernú sumu – 526,91 €. Ďakujeme týmto žiakom: Tímea Tamášová a Nina Jadrná z VIII. B, Richard Jacko, Lukáš Dura, Alexandra Királyová, Natália Kériová, Lenka Lengerová a Marianna Polášeková z VIII. C.

        • Kam sa mince kotúľajú...
          • Kam sa mince kotúľajú...

          • 12. 4. 2015
          • ...je názov súťaže, organizovanej pod hlavičkou dlhodobého vzdelávacieho projektu Deň finančnej gramotnosti v spolupráci Nadácie Partners a webového portálu Dobré nápady, ktorého cieľom je podchytiť a zvyšovať finančné povedomie Slovákov. A práve zapojením sa do takejto súťaže chceme podchytiť finančné vzdelávanie našich žiakov, aby sa naučili robiť správne finančné ...

            ozhodnutia pri riadení svojich financií. V našej škole prebehlo jedno kolo súťaže formou on-line testu 18. marca 2015. Zúčastnili sa jej zástupcovia všetkých ročníkov 2. stupňa v počte 9 žiakov. Zo všetkých úspešných riešiteľov z celého Slovenska budú vyžrebovaní traja výhercovia, ktorí získajú Apple iPod shuffle. Súťaž bude ešte na internete http://www.dobre-napady.sk/sutaze/kam-sa-mince-kotulaju pokračovať do 15. apríla 2015 a kto si trúfa, môže sa do súťaže zapojiť aj doma vyplnením on-line testu.

        • Florbal – školské kolo starší žiaci
          • Florbal – školské kolo starší žiaci

          • 26. 3. 2015
          • Dňa 24. 3. 2015 sa v našej škole uskutočnil florbalový turnaj starších žiakov. Keďže florbal je v našej škole veľmi obľúbeným kolektívnym športom, zúčastnili sa ho žiaci všetkých tried siedmeho až deviateho ročníka. Rozdelení boli do dvoch skupín, z ktorých neskôr vzišli semifinálové dvojice. Najväčšími favoritmi boli deviataci, tým však nakoniec ostal len súboj o tretie miesto. V ňom si tretie miesto vybojovali chlapci z 9. A, ktorí zvíťazili nad tímom 9. B 4:1.Vo finále si to medzi sebou rozdali chlapci 8. C a 7. A triedy. Víťazmi sa stali ôsmaci, ktorí zvíťazili 4:0. Čítajte viac...

            Najlepším strelcom turnaja sa stal s 8 gólmi Leo Petrovský, najlepším brankárom Filip Mišľan, ktorý inkasoval 3 góly a za najužitočnejšieho hráča bol vyhlásený siedmak Jakub Tkáč, ktorý potiahol svoj tím až do finále. Celý turnaj sa odohral síce v rušnej a miestami i hlučnej atmosfére, ale v rámci fair play.

        • Zatmenie Slnka a jarná rovnodennosť 20. marca 2015
          • Zatmenie Slnka a jarná rovnodennosť 20. marca 2015

          • 25. 3. 2015
          • Niet pochýb, že jar už otvorila dvere do nášho sveta, veď slniečko svieti ostošesť, aj keď prvý jarný deň ešte len čakáme. Jarná rovnodennosť nastane tento piatok 20. marca pár minút pred polnocou - presne o 23:44:53 hod. - vtedy bude Slnko kolmo nad rovníkom a pomaličky sa začne presúvať k nám, na severnú pologuľu. Letný polrok však začne veľkým nebeským divadlom, ktoré nám pripravilo samotné Slnko. Možno ste už čo-to začuli - áno, chystá sa na nás zatmenie Slnka! V Košiciach bude pozorovateľné ako čiastočné a začne o 9:44 hod., maximálna fáza zatmenia bude o 10:53 a skončí o 12:04 hod. Čítajte viac...

            Zatmenie u nás potrvá cca 2 hodiny a 20 minút a v najväčšej fáze budú zakryté približne dve tretiny priemeru slnečného disku, čo zodpovedá cca 60% jeho plochyNaposledy sme ho pozorovali v januári 2011 a najbližšie bude až o 7 a pol roka. Nenechajme si preto ujsť túto prírodnú zaujímavosť a pripravme sa na pozorovanie. Nezabudnite na ochranné pomôcky - najspoľahlivejšie sú zváračské sklá. Určite nepozerajte do Slnka voľným okom!

            Zhodou okolností nastane zatmenie práve v ten istý deň, na ktorý v tomto roku pripadá jarná rovnodennosť. Je to len náhoda, pretože zatmenie s rovnodennosťou nemá nič. Zatmenie Slnka totiž môže nastať vtedy, ak sú 3 nebeské telesá - Slnko, Mesiac, Zem - v jednej rovine a Mesiac je práve v nove, čiže medzi Slnkom a Zemou. Vtedy tieň Mesiaca opíše na povrchu Zeme úzky pás, z ktorého je pozorovateľné úplné zatmenie. Z rozsiahlych oblastí okolo tohto pásu je zatmenie pozorovateľné iba ako čiastočné. V dlhodobom priemere nastávajú ročne spravidla dve zatmenia Slnka a dve zatmenia Mesiaca.

            Zatmenie bude pozorovateľné ako čiastočné z Európy, Severnej Afriky, Blízkeho Východu, Malej a Strednej Ázie, Ruska a Grónska. Pás úplného zatmenia (pás totality) bude postupne prechádzať Severným Atlantikom južne od Islandu, ďalej cez Faerské ostrovy, Špicbergy, SĽO, Arktídu a skončí na Severnom póle. Najdlhšie potrvá úplné zatmenie v Nórskom mori východne od Islandu, kde Mesiac zakryje Slnko na 2 min 47 s a v tomto mieste bude mať pás totality šírku 463 km. Animácia ukazuje oblasť viditeľnosti čiastočného zatmenia a malý pohybujúci sa bod vymedzuje pás totality. 

            Zatmenie bude možné pozorovať aj v priamom prenose na internete.

            Článok spracovaný podľa http://www.astro.sk/, použité aj prelinkovanie na odkazy k zatmeniu.

        • Úspech nášho tímu v celoslovenskej matematickej súťaži
          • Úspech nášho tímu v celoslovenskej matematickej súťaži

          • 26. 3. 2015
          • V stredu 11. marca sa konal 1. ročník celoslovenskej internetovej online súťaže z matematiky s názvom Matematický expres (MatX). Súťaž mala preveriť matematické schopnosti a tímového ducha žiakov základných škôl i osemročných gymnázií. Súťažilo sa v šiestich kategóriách: 7. ročník, 8. ročník a 9. ročník ZŠ, sekunda, tercia a kvarta OG. Našu školu reprezentoval štvorčlenný tím v zložení: Lukáš Revák a Simonka Dakošová (obaja z IX. A), Braňo Pastula (VIII. C) a Marek Kuruc (VII. B). Čítajte viac...

            O tom, že ich matematické schopnosti sú mimoriadne, nás už neraz presvedčili. Okrem logického myslenia si riešenie jednotlivých súťažných úloh vyžadovalo aj dobrú koordináciu a fungujúcu tímovú spoluprácu. Vďaka tomu naši žiaci obsadili medzi 135 zapojenými tímami z celého Slovenska fantastické 7. miesto. Víťaza mali aj jednotlivé kategórie. Za 1. miesto v kategórii 9. ročník ZŠ získali naši žiaci od organizátorov súťaže zaujímavé vecné odmeny. Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy.

            Viac na stránke: www.p-mat.sk/matx

        • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo
          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • 13. 6. 2016
          • Krása ľúbozvučnej slovenčiny zaznela 11. 3. 2015 v popoludňajších hodinách v niektorých triedach našej školy. Predpokladáte správne - bolo to školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. Súťaž v prednese poézie a prózy sa tento rok tešila veľkej účasti žiakov. Veď posúďte sami - ucho poroty potešilo 27 recitátorov z prvého stupňa a až 31 chlapcov i dievčat z druhého stupňa! Výber ukážok a "ostrieľaní" recitátori pripravili porote ťažké chvíle rozhodovania. Tá by výhru dopriala každému, ale reprezentovať nás môže len ten najlepší. Kliknite na VIAC a dozviete sa výsledkyVšetkým recitátorom prajeme veľa úspechov, ktorí nepostúpili, hlavu hore a hor sa skúšať šťastie na budúci rok! 

            POÉZIA I. KATEGÓRIA: 1. Samuel Jeník 2. B, 2. Veronika Počatková 1. B, 3. Monika Rusinková 2. A

            PRÓZA I. KAT.: 1. Lívia Húdeková 3. C, 2. Andrea Kaššaiová 3. C, 3. Matúš Mlynár  2. B

            POÉZIA II. KAT.: 1. Daniela Čechová 6. A, 2. Katarína Spišák 4. A, 3. Klaudia Cimbalová 6. A a Katarína Čechová 4. C

            PRÓZA II. KAT.: 1. Jakub Baláž 5. B, 2. Laura Šoffová 4. A, 3. Eva Melichová 5. A

            POÉZIA III. KAT.: 1. Natália Beliová 7. B, 2. Martina Mazáková 8. B, 3. Peter Majoroš 8. B

            PRÓZA III. KAT.: 1. Barbora Vaľková 7. A, 2. Tara Szitasová 7. A, 3. neudelené

          • MUSIC GROUP 16. 3. 2015

          • 14. 3. 2015
          • V pondelok 16. 3. 2015 bude ďalšie stretnutie speváckej skupiny Music Group a to od 14:00 do 15:00 hod Stretneme sa vo vestibule. Radi privítame aj nových členov.

        • Slávik Slovenska 2015 - školské kolo
          • Slávik Slovenska 2015 - školské kolo

          • 13. 6. 2016
          • Minulý týždeň 4. 3. 2015 sme si urobili spevavé popoludnie. A nie obyčajné, ale také ľudové, dokonca súťaživé. A o čom to všetko bolo? Stretli sme sa žiaci prvého aj druhého stupňa, od prvého až po siedmy ročník. Na úvod sme sa spoločne rozospievali, aby nám hlasivky lepšie pracovali. Potom nám pani riaditeľka popriala veľa šťastia a súťaž sa začala – Slávik Slovenska na Dneperskej. Súťažili sme v troch kategóriách – I. kategória (1.-3. ročník), II. kategória (4.-6. ročník) a III. kategória (7. ročník). Trojčlenná porota si vypočula 33 krásnych slovenských ľudových piesní v podaní dievčat ale aj chlapcov. Veru, mala čo robiť, aby vybrala najlepších spevákov našej školy. Tí nás totiž pôjdu reprezentovať na okresné kolo. Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom kole. Tešíme sa na ďalšie spevácke stretnutie. Kliknite na víťazov: 

            I. kategória: 1. miesto - Ema Macichová (2. C), 2. miesto - František Adam (1. B), 3. miesto - Daniel Paľa (2. B)

            II. kategória: 1. miesto - Hana Miklošová (6. B), 2. miesto - Margaréta Kuľbagová (6. B), 3. miesto - Adela Horváthová (4. C)

            III. kategória: 1. miesto - Natália Beliová (7. B), 2. miesto - Simona Maurerová (7. A)

        • Úspechy našich žiakov na Dejepisnej olympiáde
          • Úspechy našich žiakov na Dejepisnej olympiáde

          • 9. 3. 2015
          • Jeden z februárových štvrtkov nebol pre všetkých žiakov našej školy takým obyčajným školským dňom. Osem „vyvolených“ sa vybralo do CVČ Domino na 7. ročník obvodného kola Dejepisnej olympiády. Čas, ktorý trávili ich spolužiaci v škole na vyučovaní, oni strávili nad otázkami zo svetových, slovenských a regionálnych dejín. A o tom, že to nebol stratený čas, hovoria ich výsledky. V kategórii C s vysokým náskokom vyhral Lukáš Revák z IX. A  a v kategórii E zasa Michaela Pavuková zo VII. B. Aj ostatní sa snažili – medzi úspešných riešiteľov sa zaradili Zuzana Skálová z IX. B a Matúš Eštvaník zo VI. A. Výhercom srdečne blahoželáme a budeme im držať palce v dˇalšom kole. Veríme, že ostatných mierny neúspech neodradil a na históriu nezanevrú. Stretneme sa v budúcom školskom roku na školskom kole. Všetci záujemcovia sú už teraz vítaní!

    • Kontakty

      • Súkromná základná škola, Dneperská 1, 04012 Košice
      • +421 55 674 48 38
        Školská jedáleň: +421 55 674 36 31
      • Dneperská 1, 040 12 Košice
        Slovakia
      • číslo účtu na platbu školného: SK 22 1100 0000 0029 4703 2186
        Pre ľahšiu identifikáciu platby (školného alebo ŠKD) uvádzajte, prosíme, variabilný symbol (číslo zmluvy) počas celého štúdia žiaka na našej škole. Ďakujeme.

        platba ŠKD: SK19 7500 0000 0040 3034 8540
        školská jedáleň: SK58 7500 0000 0040 3035 2494
      • facebook.com/dneperska
    • Prihlásenie