• Novinky

          • Hygienicko – epidemiologické opatrenia v škole

          • 20. 9. 2021
          • Základné informácie o dodržiavaní hygienicko – epidemiologických opatrení  v škole a čo v prípade podozrenia, prípadne potvrdenia ochorenia Covid 19.

            Povinnosti rodiča

            a) Rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do školy a pri odchode žiaka zo školy (prekrytie horných dýchacích ciest vhodne zvolenými osobnými ochrannými pomôckami v súlade s aktuálne platnými opatreniami ÚVZ SR, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

            b) Rodič zabezpečí pre žiaka každý deň minimálne dve rúška (náhradné musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.

            c) Rodič dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky na šk. rok 2021/2022.

            d) Rodič predkladá po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka.

            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, sa žiak považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Ak si žiak nedopatrením zabudne vyhlásenie doma, rodič má 3 možnosti:

            1. odoslať ho škole prostredníctvom ASC agendy (EDUPAGE),

            2. poslať scan „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ e-mailom,

            3. kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať.

            Ospravedlnenie dieťaťa

            Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní. Podozrenie zo zneužívania ospravedlňovania dochádzky žiaka preskúmava na podnet školy príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

            V prípade, že je u žiaka podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli prijať sprísnené hygienicko-epidemiologické opatrenia. Povinnosťou rodiča je aj bezodkladne nahlásenie karantény škole, ak bola žiakovi nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Za týchto podmienok nemôže žiak navštevovať školu.

            V prípade, že je u žiaka potvrdené ochorenie na COVID-19, rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli byť obratom identifikované úzke kontakty žiaka za 2 dni pred jeho testovaním.

             

            Odporúčania pre rodiča

            a) Odporúčame rodičom predložiť škole „Oznámenie o výnimke z karantény“. Riaditeľ tak v prípade potvrdeného pozitívneho prípadu na ochorenie COVID-19 môže v záujme ochrany zdravia neprekonaných a nezaočkovaných žiakov ich požiadať, aby čo najrýchlejšie opustili priestory školy, no zároveň uplatniť výnimku z karantény na tých žiakov, ktorých sa týka.

            b) Odporúčame realizovať samotestovanie na ochorenie COVID-19 v domácom prostredí v priebehu školského roka Ag testami, ktoré boli distribuované prostredníctvom škôl

            V prípade pozitívneho výsledku samotestovania Ag samotestom žiaka:

            1. žiak zostáva doma – nemôže ísť do školy

            2. rodič kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup

            3. rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu

            Podozrenie na ochorenie COVID-19 v prípade žiaka

            Žiak s podozrením na ochorenie COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19 mimo školy) nenavštevuje školu ani školské zariadenie 2 dni od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Žiak nastupuje do 10-dňovej karantény. Pokiaľ výsledok RT-PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň karantény je negatívny a žiak nemá žiadne príznaky COVID-19, karanténa môže byť ukončená po 7 dňoch.

            Ak bol žiak označený ako úzky kontakt, do karantény ide len tento žiak a nie jeho trieda/spolužiaci. Pokiaľ bol žiak úzkym kontaktom osoby pozitívnej na COVID-19 mimo školy, vysoko odporúčame, aby absolvoval RT-PCR test nariadený regionálnych úradom verejného zdravotníctva alebo všeobecným lekárom pre deti a dorast.

             Ak žiak s podozrením na ochorenie COVID-19 absolvuje RT-PCR testu a výsledok je:

            a) negatívny - rodič informuje školu a ak žiak neprejavuje klinické príznaky, po 7 dňoch môže byť karanténa ukončená a žiak nastupuje do školy

            b) pozitívny - rodič informuje školu, žiak pokračuje v izolácii pod dozorom všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý rozhoduje o jej ukončení. Škola prechádza do Oranžovej fázy ŠKOLSKÉHO SEMAFORU.

            V prípade, že žiak s podozrením na ochorenie COVID-19 neabsolvuje RT-PCR test, absolvuje 10-dňovú karanténu podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR a o ukončení karantény rozhoduje jeho všeobecný lekár pre deti a dorast.

            Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní.

            Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u rodiča nepotvrdí ochorenie COVID-19. Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada.

        • Krúžková činnosť
          • Krúžková činnosť

          • 19. 9. 2021
          • Prvé stretnutia krúžkov:

            FUTBAL - 20. 9. 2021 o 16:00
            Florbal obe skupiny stretnutie 29. 9. od 14:45 -16:45
            BASKETBAL - 21. 9. 2021 o 15:30 - telocvičňa
            KERAMIKA - 22. 9. o 16:00 - kuchynka

            VÝTVARNO-TVORIVÝ -  27. 9. 2021 o 16:00 - kuchynka

          • Beseda s policajtkou

          • 17. 9. 2021
          •  „Vidieť a byť videný“

            Ako tomu rozumejú prváci a čo si pod týmto pojmom predstavujú?
            O tom si so žiakmi prvého ročníka prišla porozprávať pani policajtka kpt. Mgr. Denisa Babiarová.

            Sami sa stali v triede účastníkmi cestnej premávky a vyskúšali si, ako správne prechádzať cez prechod pre chodcov. Tiež sa pod vedením pani policajtky venovali dôležitým dopravným značkám a pravidlám. Dozvedeli sa, že reflexné doplnky a svetelné odrazky používame na to, aby nás bolo na ceste dobre vidieť.

            V závere mali možnosť pozrieť sa na cestu očami vodiča pod vplyvom alkoholu a sami usúdili, že takto sa viezť motorové vozidlo nedá.  

            Beseda  zanechala u detí dlhodobé  zážitky a poučenie z oblasti dopravy. Aktivita bola  zrealizovaná v rámci plánu práce a v rámci dobrej spolupráce. ĎAKUJEME!

          • Riaditeľské voľno 14. 9. 2021

          • 11. 9. 2021
          • Riaditeľ SZŠ Dneperská 1 oznamuje, že v súlade so zákonom č. 245/2008 Z. z. § 150 ods. 5 o výchove a vzdelávaní udeľuje žiakom 1. – 9. ročníka mimoriadne riaditeľské voľno na deň 14. 9. 2021 (utorok) z organizačných dôvodov. Riadne vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok 16. 9. 2021.
            Peter Ferenčák, RŠ

          • Noví obyvatelia v II. B

          • 9. 9. 2021
          • Od štvrtka 9. 9. máme v našej II. B triede nových obyvateľov. Je to 21 afrických slimákov. Predtým, ako k nám prišli, sme sa museli o nich veľa naučiť a zložiť skúšku. Dostali sme otázky, na ktoré sme museli vedieť odpovede. Teraz už vieme, že môžu dorásť až do dĺžky 20 cm a dožijú sa až 7 rokov. Už vieme, čím ich kŕmiť a ako sa starať o terárium. Pán riaditeľ nám za naše znalosti podpísal OSVEDČENIE chovateľov afrických slimákov.
            Ďakujeme pani učiteľke Pichlerovej a tretiakom zo ZŠ Bukovecká, ktorí nám odovzdali chovateľskú štafetu. Vďaka starostlivosti o slimákov sa učíme byť zodpovednými.

        • Ponuka krúžkov v školskom roku 2021/2022
          • Ponuka krúžkov v školskom roku 2021/2022

          • 7. 9. 2021
          • Prvé stretnutia krúžkov:

            FUTBAL - 20. 9. 2021 o 16:00
            BASKETBAL - 21. 9. 2021 o 15:30
            VÝTVARNO-TVORIVÝ -  27. 9. 2021 o 16:00

             

            Pondelok
            FUTBAL  (16:00 - 17:30) 1. - 4. roč. 
            VÝTVARNOTVORIVÝ (16:00 - 17:30) 1. - 4. roč.

            Utorok
            BASKETBAL (15:30 - 17:00) 1.- 4. roč. 

            Streda
            FLORBAL 1 (14:30 - 16:00) 3. - 4. roč.
            KERAMIKA 1 (16:00 - 17:30) 1. - 4. roč.

            Piatok
            KERAMIKA 2 (16:00 - 17:30) 5. - 9. roč. 
            FLORBAL 2 (14:30 - 16:00) 5. - 9. roč. 

            Počet žiakov na krúžok je obmedzený, preto rozhoduje poradie, kto odovzdá vypísanú prihlášku skôr. Poprosím odovzdať prihlášku najneskôr do 13. 9., nakoľko 15. 9. je sviatok.
            Krúžky budú prebiehať v priestoroch SZŠ Dneperská.

            Kontakt na SCVČ: PaedDr. Viera Dudáš (0908 953272)

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • 2. 9. 2021
          • Je to konečne tu. Mnohí z nás si to povedali 2. septembra ráno. Aj deti aj učitelia už netrpezlivo čakali kedy sa brány našej školy otvoria. Privítali sme zvedavé detské očká naplnené úsmevom a očakávaním čo nám nový školský rok prinesie. Určite to budú nové vedomosti, nové poznania, kamarátstva a zážitky. Sme odhodlaní nový školský rok zvládnuť najlepšie ako vieme a veríme, že nám nadelí len to najlepšie. Prajeme vám milí žiaci a rodičia veľa úspechov, spokojnosti, veľa trpezlivosti a radosti, aby sa vám i nám v novom školskom roku spoločne darilo. 

        • Antigénové samotesty
          • Antigénové samotesty

          • 25. 8. 2021
          • Milí rodičia, pripomínam Vám možnosť zapojenia sa do zverejnenej ankety prostredníctvom EduPage ohľadom bezplatného objednania si AG samotestov v počte 25 ks v jednej sade na domáce použitie pre svoje dieťa. Termín je do zajtra 26. 8. 2021 do 10:00. Objednať môžeme testy len pre tých, ktorí o to prejavia záujem. Na začiatku školského roka neplánujeme testovať žiakov kloktacími testami.

            Ďakujem za pochopenie.

            Peter Ferenčák, RŠ

        • Pokyny k stravovaniu v ŠJ v školskom roku 2021/2022
          • Pokyny k stravovaniu v ŠJ v školskom roku 2021/2022

          • 24. 8. 2021
          • Vážení rodičia,
            od nového školského roka 2021/2022 končí celoplošné poskytovanie dotácií na stravu. Stravu bude v plnej výške uhrádzať rodič/zákonný zástupca.
            Z dôvodu opatrení ministerstva školstva sa neodporúča zhromažďovanie a premiešavanie skupín žiakov, preto vás prosíme o spoluprácu pri zápise do ŠJ. Na stránke školy je zápisný lístok, ktorý je potrebné vytlačiť, vyplniť, podpísať zákonným zástupcom a doručiť do ŠJ. Na stravu budete prihlásení, len na základe vypísaného zápisného lístka.

            - ŠJ bude zasielať výšku stravného na vašu e-mailovú adresu. Uvedením e-mailovej adresy do zápisného lístka potvrdíte zasielanie výšky stravného na e-mail. 

            - Preplatky za odhlásenú stravu sa odrátajú z platby na nasledujúci mesiac.

            - Pri úhrade je dôležité uviesť do poznámky pre príjmateľa meno stravníka (žiaka)triedu, VS.

            - Odhlasovanie zo stravy je možné cez EDUPAGE, TELEFONICKY alebo OSOBNE ŠJ maximálne do 8:00 hod. ráno.

            - Čipové karty: Každý stravník v našej školskej jedálni je povinný si zakúpiť čipovú kartu. Čipová karta bude stravníkovi vydaná po zaplatení poplatku 3,50 €. Čipová karta je platná po celú dobu stravovania.

            - Stravná jednotka: 1. stupeň  1,21 €, 2. stupeň 1,30 €   

            V prípade akýchkoľvek nejasností neváhajte kontaktovať Školskú jedáleň.

            Kontakt ŠJ: 
            tel. č.: 055/6743631                                                         
            e-mail: szssjdneperska@gmail.com

            ŠJ zápisný lístok 21_22

            ŠJ čestné vyhlásenie 21_22

            Čestné vyhlásenie je potrebné vypisovať len v prípade, že si neuplatňujete daňový bonus alebo ak dieťa dovŕšilo 15 rokov a rodič si uplatňuje dotáciu na stravu.

            Dotácia na stravu alebo daňový bonus. Rozdelenie:

            - Dieťa do 6 rokov veku, ktoré navštevuje MŠ, kde je viac ako 50 % detí v hmotnej núdzi /ktoré je v hmotnej núdzi/, ktorého príjem rodičov je najviac vo výške životného minima má nárok na dvojnásobný daňový bonus /46,44 €/ a na dotáciu na stravu.

            - Dieťa od 6 rokov veku, ktoré navštevuje MŠ, kde je viac ako 50 % detí v hmotnej núdzi /ktoré je v hmotnej núdzi/, ktorého príjem rodičov je najviac vo výške životného minima má nárok na zvýšený daňový bonus /39,47 €/ a na dotáciu na stravu.

            - Dieťa 5 ročné v poslednom ročníku MŠ /ktoré nie je v riadku 1/ má nárok na dvojnásobný daňový bonus /46,44 €/ a na dotáciu na stravu.

            - Dieťa 6 ročné v poslednom ročníku MŠ /ktoré nie je v riadku 2/ má nárok buď na dotáciu na stravu alebo zvýšený daňový bonus /39,47 €/.

            - Všetky ostatné deti do 6 rokov v nižších ročníkoch MŠ /ktoré nie sú v riadku 1/ majú nárok na dvojnásobný daňový bonus /46,44 €/.

            - Dieťa od 6 rokov do 15 rokov, ktoré navštevuje ZŠ, kde je viac ako 50 % detí v hmotnej núdzi /ktoré je v hmotnej núdzi/, ktorého príjem rodičov je najviac vo výške životného minima má nárok na zvýšený daňový bonus /39,47 €/ a na dotáciu na stravu.

            - Dieťa od 6 rokov do 15 rokov v ZŠ, ktorého rodičovi sa poskytuje zvyšený daňový bónus /39,47€/ /ktoré nie je v riadku 6/ nemá nárok na dotáciu na stravu.

            - Dieťa od 6 rokov do 15 rokov v ZŠ, ktorého rodičia si neuplatnili alebo si nemohli uplatniť zvýšený daňový bonus /ktoré nie je v riadku 6/ má nárok na dotáciu na stravu.

            - Dieťa od 15 rokov v poslednom ročníku ZŠ má nárok na základný daňový bonus /23,22 €/ a na dotáciu na stravu.

            Výška dotácie na stravu

            Dotácia na stravu je 1,30 € na deň (za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v materskej škole alebo vyučovania v základnej škole a odobralo stravu).

            Podrobnejšie informácie nájdete na stránke http://www.relia.sk/Article.aspx?ID=590

          • VÝBEROVÉ KONANIE

          • 26. 7. 2021
          • Dňa 9. 7. 2021 prebehlo na našej škole výberové vykonanie na obsadenie funkcie riaditeľa školy. Konania sa zúčastnil náš pán riaditeľ Mgr. Peter Ferenčák, ktorý bol úspešný a splnil všetky požadované kritériá. Pánovi riaditeľovi srdečne blahoželáme a do ďalšej päťročnice mu prajeme hlavne veľa zdravia a pracovných úspechov. 

          • ĎAKUJEME VÁM ZA VŠETKO

          • 3. 7. 2021
          • Do zaslúženého učiteľského dôchodku po 40 ročnej práci s deťmi sme s vďačnosťou vyprevadili naše milé kolegyne Mgr. Nadeždu Dorkovú, Mgr. Blaženu Smolnickú a pani vychovávateľku Dagmar Vilinszkú. Svojou prácou sa zapísali do sŕdc stoviek detí a ich učiteľský život bol takmer celý spätý s touto školou.
            Ďakujeme Naďa, Blažka, Dadka – prežite v zdraví a pokoji jeseň svojho života. Dneperská je na Vás hrdá!

        • Normatív školských potrieb
          • Klokanko 2021

          • 27. 6. 2021
          • Aj tento rok sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej matematickej súťaže s názvom KLOKANKO. Koncom apríla 66 odvážlivcov z 1. stupňa súťažilo celkovo v 4 kategóriách. Z tohto počtu bolo 15 úspešných riešiteľov, ktorí získali aj rôzne vecné ceny! Školským šampiónom, resp. v tomto prípade školskou šampiónkou, sa stala Saška Velková z 2. D!

            Všetkým súťažiacim gratulujeme a veríme, že budúci rok bude pre našich súťažiacich opäť úspešný!

          • Výlet do Tatier - odmena za Matematické TA3

          • 27. 6. 2021
          • Žiaci 1. stupňa si mali možnosť zmerať sily v riešení matematických úloh v troch kolách školskej súťaži Matematické TA3. Náročnosť úloh sa stupňovala a výstupiť na Rysy, Lomnický štít a nakoniec na Gerlachovský štít sa pododarilo 15 žiakom 3. - 4. ročníka. Po náročných troch kolách úspešní žiaci získali odmenu, výlet do Tatier k vodopádom Studeného potoka. Naši malí matematici si cestu vlakom, spoločné rozprávanie, hry, výstup na Hrebienok zubačkou a túru k vodopádom užili naplno a doniesli si domov okrem malých suvenírov aj zážitky z neobyčajného dňa, ktorý už bol predzvesťou nastávajúcich prázdnin.

          • Školské výlety

          • 25. 6. 2021
          • Ku koncu školského roka neodmysliteľne patria školské výlety. Najviac sa na ne tešia naši žiaci, ktorí po celoročnej snahe v nadobúdaní vedomostí a plnení úloh si to aj zaslúžia. Tešíme sa, že po neľahkom období sme sa mohli vybrať na výlety. Žiaci 1., 2., 3. a 4. ročníka sa vybrali do lanového centra v Prešove, kde si zažili deň plný športu, zdolávania strachu z výšok, spolupráce pri prekonávaní prekážok a veľa zábavy pri športových disciplínach. Žiaci 4. B a 2. B sa vybrali na expedíciu do Jasovskej jaskyne a žiaci 2. C a 2. D navštívili jaskyňu Domicu. Dozvedeli sa zaujímavosti o vzniku jaskýň a ich vývoja a zažili deň plný objavovania ale aj oddychu. Zažite spolu s nami pár momentov z týchto výletov vo fotogalérii.

          • GEO projekty - Typy krajín

          • 23. 6. 2021
          • Už ste videli naše projekty? Tie, ktoré vyrobili piataci. Celý rok bojovali s novými predmetmi a jedným z nich bola aj geografia. Spoznávali cez ňu množstvo zaujímavých vecí o Zemi a v závere roka si posvietili na rôzne typy krajín. Vytvorili zaujímavé projekty – plagáty či modely, porozprávali o nich spolužiakom zaujímavé veci a nám vytvorili možnosť preniesť sa do dažďového lesa, púšte, saván, lesov mierneho pásma či dokonca sa môžeme schladiť v tundrách či polárnych krajinách.

            Tak čo? Už ste ich videli? Nájdete ich na druhom poschodí ;)

        • MAŠO - Malá školská olympiáda
          • MAŠO - Malá školská olympiáda

          • 23. 6. 2021
          • Žiaci 1. stupňa sa konečne po roku dočkali, najkrajšieho dňa v školskom roku a to je MAŠO – Malá školská olympiáda. Veď prečo by aj nie. Mohli si zašportovať úplne všetci v rôznych atletických disciplínach. Súťažili v behu na 50 m, v slalomovom behu, v prekážkovom behu, v skoku do diaľky z miesta, v hode tenisovou loptičkou, v hode loptičkou na cieľ. 

            Utorok 22.6. nám vyšlo aj počasie, kedy bolo síce teplo, ale slniečko ostalo schované za mrakmi, aby nás nespálilo a samozrejme aj nálada bola skvelá.  A olympiáda? Tá sa naozaj vydarila! Medaily, diplomy a vecné ceny rozžiarili očká našich malých športovcov. A tí, ktorí ste nevyhrali? Nevadí, všetci ste boli úžasní a o rok sa vám to určite podarí! Veľké poďakovanie patrí aj našim deviatakom, ktorí boli celý deň nápomocní pri disciplínach a spríjemnili deň a zároveň vďaka patrí aj siedmačkám, ktoré rozprúdili super zábavu svojím tancom. Bol to jeden skvelý deň a príjemné zavŕšenie školského roka.

        • Biologická olympiáda – krajské kolo
          • Biologická olympiáda – krajské kolo

          • 23. 6. 2021
          • V májovom krajskom kole biologickej olympiády reprezentovali našu školu dvaja žiaci:  Dávid Kassai (6. B) v odbornosti geológia a Sarah Mirušková (8. B) v odbornosti zoológia.

            Celú prípravu ako aj samotnú súťaž ovplyvnila situácia spojená s koronavírusom. Okresné aj krajské kolá preto prebehli dištančnou formou.

            Dávid mal pred sebou neľahkú úlohu – porovnať svoje vedomosti so súťažiacimi z vyšších ročníkov, keďže geológia je na základnej škole náplňou učiva deviatackej biológie. V náročnom teste plnom odborných pojmov, chemických vzorcov, geologických lokalít, fotografií minerálov, hornín i skamenelín nechýbala ani geologická mapa. Súčasťou tohto kola súťaže bola aj práca založená na mapovaní geologického odkryvu v blízkom okolí, ako aj vlastná zbierka prírodnín. Čas venovaný príprave trávil Dávid s odbornou literatúrou, pred počítačom, v teréne či vo Východoslovenskom múzeu a premenil ho na perfektné 4. miesto.

            Sárka zvládla pri príprave oboznámiť sa s odbornými informáciami o 50 živočíchoch žijúcich na poliach, lúkach a pasienkoch. Svoje vedomosti využila pri poznávaní a odbornom pomenovaní živočíchov ako aj pri náročnom teste. V početnej konkurencii obsadila 15. miesto.

            Našim biológom - nádejnému  geológovi ako aj zoologičke blahoželáme o to viac, že zvládli bravúrne nielen školské povinnosti, ale si našli čas v náročnom období aj na rozšírenie ďalších svojich vedomostí.

          • Deviataci realizovali štatistický prieskum

          • 19. 6. 2021
          • V živote často vypĺňame rôzne formuláre, do ktorých zapisujeme požadované údaje. V súvislosti s tým počúvame slovo štatistika. Štatistika predstavuje samostatný vedný odbor, ktorý sa zaoberá metódami štatistického zisťovania, spracovania a vyhodnocovania štatistických údajov.

            V blízkosti našej skvelej školy sa nachádza frekventovaná križovatka. Skvelí žiaci IX. A a IX. B realizovali v rámci hodín matematiky zaujímavý štatistický prieskum. Štatistickým zisťovaním získavali štatistické údaje - zisťovali početnosť áut, ktoré prejdú križovatkou v priebehu 30 minút a to na základe vopred určených vlastností (štatistických znakov), napr. aký typ auta križovatkou prejde; koľko ľudí sa v aute vezie; akú ŠPZ auto má; kto šoféruje auto - žena alebo muž; akej farby prechádzajúce auto je; o aký druh auta ide.
            Po štatistickom spracovaní v exceli, štatistické údaje žiaci vyhodnocovali. A aké boli výsledné čísla? Dozviete sa onedlho.

    • Kontakty

      • Súkromná základná škola, Dneperská 1, 04012 Košice
      • +421 55 674 48 38
        Školská jedáleň: +421 55 674 36 31
      • Dneperská 1, 040 12 Košice
        Slovakia
      • číslo účtu na platbu školného: SK 22 1100 0000 0029 4703 2186
        Pre ľahšiu identifikáciu platby (školného alebo ŠKD) uvádzajte, prosíme, variabilný symbol (číslo zmluvy) počas celého štúdia žiaka na našej škole. Ďakujeme.

        platba ŠKD: SK19 7500 0000 0040 3034 8540
        školská jedáleň: SK58 7500 0000 0040 3035 2494
      • facebook.com/dneperska
    • Prihlásenie