• Novinky

        • Deň vody a Deň Zeme – zapojme sa netradične
          • Deň vody a Deň Zeme – zapojme sa netradične

          • 30. 3. 2021
          • Začala nám jar, všetko sa v prírode prebúdza a my sa môže kochať jej krásou. No pohľad na rozkvitnutú lúk, les, či okolie našich domov nám často krát znechutia odpadky. Urobíme s tým niečo? Pomôžme prírode a aj sebe.

            Máme tu pre nás všetkých výzvu – JARNÉ UPRATOVANIE S MAXOM. Stačí, ak pri jarnej prechádzke za sebou nenecháme neporiadok a ešte lepšie, ak na nejaký natrafíme, skúsime ho upratať. Veď „príroda nie je odpadkový kôš“. Zbieraj, vytrieď, odfoť selfi a pošli na envirovyzva@sazp.sk, alebo na facebook.com/envirovychova. Viac informácií nájdeš aj na tomto odkaze:

            http://www.facebook.com/366683106846803/posts/1689286197919814/?sfnsn=mo

            Druhú ponuku tu máme pre žiakov 2. stupňa. Už niekoľko rokov prebieha celoslovenská súťaž EnvirOtázniky. Tento rok zahŕňajú otázky 4 okruhy: Ekologické poľnohospodárstvo (zdravá pôda – zdravá krajina – zdraví obyvatelia), Rýchla móda - fast fashion, Plasty a Globálne dopady skleníkového efektu. Súťaží sa online (môžeš využiť rôzne zdroje), veľa sa pri tom naučíš o životnom prostredí a samozrejme, môžeš získať zaujímavé ceny. Súťaž trvá do 22.4. 2021 (Deň Zeme), no je potrebné sa zaregistrovať. Preto, ak máš záujem, prihlás sa u svojej triednej p. učiteľky (nahlás jej svoje – meno, vek, triedu, adresu a mail) a to do stredy 31. 3 2021.

            Viac informácií nájdeš aj na stránke:

            https://www.ewobox.sk/sk/sazp/envirotazniky/propozicie

            Tak, čo? Trúfneš si?

            Z každej fotky a úspešného výsledku sa budeme tešiť, preto sa nezabudni pochváliť aj nám. Fotky môžeš posielať na mail – mullerova.silvia@dneperska.sk.

        • Výtvarná súťaž "Obal pre moju naj knihu"
          • Výtvarná súťaž "Obal pre moju naj knihu"

          • 22. 3. 2021
          • Milí žiaci. 

            Nakoľko všetci vieme, že marec je MESIAC KNÍH a „Knihy sú ako dvere. Otvoríte ich a vstúpite do iného sveta", rozhodli sme sa opäť vyhlásiť výtvarnú súťaž pre žiakov I. stupňa pod názvom "Obal pre moju naj knihu." Vašou úlohou bude vytvoriť obal vašej najobľúbenejšej knihy tak, aby v ostatných vzbudil záujem o to, aby si aj oni knihu prečítali. Formát obalu by mal byť v tvare otváracej pohľadnice veľkosti A5. Na prednej strane bude váš návrh obalu a vo vnútri, lákavý opis vašej knihy pre vzbudenie záujmu o čítanie.

            Vaše návrhy budú zdobiť našu knižnicu a zároveň najkrajšie návrhy získajú aj zaujímavé ceny.

            Maľujte, kreslite, tvorte.

            Termín odovzdania: 29. 3. 2021

            Svoje návrhy odovzdajte svojím triednym pani učiteľkám.

             

        • DNEPERSKÁ TELKA uvádza
        • Zápis prvákov na šk. rok 2021/2022
          • Zápis prvákov na šk. rok 2021/2022

          • 15. 3. 2021
          • Na základe rozhodnutia zriaďovateľa SZŠ Dneperská 1, Košice sa zápis detí do 1. ročníka uskutoční

            9. apríla 2021

            Keďže všetko bude záležať od epidemiologickej situácie, o čase a podmienkach zápisu budeme rodičov včas informovať.

            Vzhľadom na aktuálnu situáciu uprednostňujeme elektronické podávanie prihlášok, ktoré je možné vyplniť už teraz na webovej stránke školy.

            Po vyplnení a odoslaní prihlášky dostanete potvrdzujúci email.Venujte, prosím, pozornosť správnemu zápisu rodného čísla a mien. Taktiež v prípade záujmu výberu školského klubu detí v ANJ.

            V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte na szsdneperska@gmail.com, alebo tel. č. riaditeľa školy 0915 949 509.

            Ďakujeme Vám, rodičia, za prejavenú dôveru zapísať svoje dieťa na našu školu.

        • Domček pre ježka
          • Domček pre ježka

          • 15. 3. 2021
          • Sladké farebné bubliny. Kto by ich nemal rád? Je s nimi predsa zábava! Ale čo robiť so žuvačkami nalepenými na chodníkoch alebo v škole pod lavicou, či stoličkou? Trvá niekoľko rokov, kým sa rozložia napríklad v lese. No môže vzniknúť aj rozprávka. Tretiaci si túto rozprávku od Kristy Bendovej prečítali a dozvedeli sa, čo spôsobí zahodená žuvačka v prírode zvieratkám. Našťastie zvieratká v rozprávke ťahali za jeden povraz a pomohli oslobodiť ježkov od žuvačky.
            V škole spolužiaci často ťahajú za jeden povraz ak chcú dosiahnuť spoločný cieľ. Tak to bolo aj pri príprave domčeka pre ježka. Každý musel pridať ruku k dielu, aby spolu vzniklo obydlie pre toto užitočné zvieratko. Veríte, či nie aj ježko sa prišiel pozrieť na prvý domček. My teraz tiež čakáme, kedy rodinku ježkov uvidíme. Keď ju vy zbadáte na našom školskom dvore, dávajte na nich a aj na ich domčeky pozor!

        • Prezenčná výučba od 15. 3. 2021
          • Prezenčná výučba od 15. 3. 2021

          • 12. 3. 2021
          • Vážení rodičia,
            aj od pondelka 15. 3. 2021 pokračujeme v prezenčnom vzdelávaní na 1. stupni tak, ako to bolo tento týždeň pri zachovaní tých istých podmienok. To znamená negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu dieťaťa nie starší ako 7 dní, alebo doklad o prekonaní ochorenia COVID-19. Znova Vám ponúkame možnosť dať sa otestovať 12. 3. 2021 u nás v školskej telocvični od 15:15 do 18:00. Taktiež je znova potrebné vyplniť čestné vyhlásenie, ktoré nájdete na https://www.minedu.sk/data/att/18922.docx 
            Nezabudnite taktiež odhlásiť svoje dieťa z obedov ak ostáva doma.

            Peter Ferenčák, RŠ

          • KLOKANKO

          • 8. 3. 2021
          • Milí žiaci!

            Chcete si preveriť svoje matematické vedomosti a zručnosti? Preskákať jednotlivé úlohy Vašej kategórie ako správne klokančatá? Ak ste si odpovedali na tieto otázky ÁNO, neváhajte sa zapojiť do jedinečnej súťaže s názvom KLOKANKO, ktorá sa uskutoční v týždni 19. 4. - 23. 4. 2021.

            Na prihlásenie do súťaže máte 2 možnosti:
            1. Ak sa po prázdninách stretneme v škole, môžete sa prihlásiť cez svoju triednu pani učiteľku. Tej odovzdáte 4 € členský poplatok a budete čakať na ďalšie inštrukcie. Prihlásiť sa môžete do 10. 3. 2021 u svojej triednej pani učiteľky.

            2. Ak sa do školy nevrátime, tak je možnosť prihlásiť sa samostatne na tomto linku: http://matematickyklokan.sk/forms/prihlaska-pre-ziakov.php 

            S pomocou rodičov vyplníte dôležité údaje a zaplatíte členský poplatok 4 €. Svojej triednej pani učiteľke už len oznámite, že ste sa prihlásili samostatne. Týmto spôsobom sa môžete prihlásiť do 14. 3. 2021.

            Viac informácií sa dočítate a dozviete na oficiálnej stránke: https://matematickyklokan.sk

        • Prezenčná výučba od 8. 3. 2021
          • Prezenčná výučba od 8. 3. 2021

          • 5. 3. 2021
          • Vážení rodičia!

            Na základe Usmernenia mesta Košice a rozhodnutia zriaďovateľa školy v súlade s rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu č 2021/10079:1-A1810 zo dňa 5. 2. 2021, ktoré bolo zmenené a doplnené rozhodnutím ministra č. 2021/10079:2-A1810 zo dňa 2. 3. 2021 v zmysle podmienok uvedených v uznesení vlády SR č. 122 123 z 28. 2. 2021, ako aj na základe odporúčania hlavného hygienika Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Košice a záverov krízového štábu mesta Košice konaného dňa 4. 3. 2021 sa upravuje vyučovanie v školách a prevádzka v školských zariadeniach od 8. 3. 2021 nasledovne:

            Do škôl môžu nastúpiť žiaci 1. stupňa zákonných zástupcov s prezenčným výkonom práce pri splnení týchto podmienok:

            1. Zákonný zástupca dieťaťa vyplní Čestné vyhlásenie.
            2. Preukáže sa potvrdením o negatívnom výsledku testu na ochorenie Covid-19 nie staršom ako 7 dní, prípadne potvrdením o prekonaní ochorenia nie staršom ako 3 mesiace, ktoré poskytne k nahliadnutiu poverenému pedagogickému zamestnancovi.

            Testovanie

            Zároveň ponúkame zákonným zástupcom našich žiakov možnosť testovania sa na Covid – 19 v priestoroch telocvične našej školy 5. marca 2021 v čase od 15:30 do 19:00 (posledný odber o 18:30).

        • Dneperský online deň alebo Deň otvorených dverí 2021
          • Dneperský online deň alebo Deň otvorených dverí 2021

          • 4. 3. 2021
          • Vo štvrtok 11. 03. 2021 pripravujeme pre všetkých záujemcov o štúdium na našej škole ONLINE: Deň otvorených dverí. V čase od 10:00 do 12:00od 14:00 do 16:00 bude na Vaše otázky ONLINE odpovedať vedenie školy. Súčasťou Dneperského online dňa bude aj  virtuálna prehliadka priestorov školy a séria videí zo života školy. V prípade akýchkoľvek otázok NÁS neváhajte kontaktovať už dnes na dneperska@dneperska.sk.

            Online spojenie bude prebiehať prostredníctvom aplikácie Google Meet. Za týmto účelom je potrebné mať založený Google účet. Ten má vytvorený každý, kto používa napr. bezplatnú e-mailovú službu Google Mail (Gmail). Z toho dôvodu odporúčame každému, kto používa inú e-mailovú službu než gmail, zriadiť si e-mailovú schránku v aplikácii Google Mail (Gmail).

            deň konania ONLINE: DOD bude na stránke školy zverejnený odkaz pre VSTUP na DOD. Po kliknutí na tento odkaz, bude vstup umožnený všetkým, ktorí budú v tom čase na svojich počítačoch prihlásení vo svojich gmailových účtoch. Toto online spojenie je možné aj prostredníctvom mobilných telefónov, či tabletov, na ktorých je však potrebné vopred nainštalovať bezplatnú aplikáciu Google Meet z platformy Google Play. V prípade akýchkoľvek technických otázok Vám budeme v tento deň k dispozícii už od 09:00 na dodneperska@dneperska.sk.

          • Hodiny biológie

          • 4. 3. 2021
          • Nebezpečné ochorenia

            Na hodinách biológie preberali šiestaci zaujímavú tému – venovali sa nebezpečným vírusovým a bakteriálnym ochoreniam. Každý žiak oboznámil svojich spolužiakov aj pani učiteľku s vybraným ochorením. Pripravil prezentáciu, ktorá obsahovala špecifikácie, spôsob nakazenia, prejavy, liečbu a prevenciu ochorenia. Žiaci využili svoje zručnosti z hodín informatiky, výtvarné nadanie dokonca aj modelovacie schopnosti. Hodina bola veľmi pútavá, zaujímavá a zároveň aj zábavná. Šiestaci sa počas nej dozvedeli veľa potrebných informácií pre život.
            Jednotlivé ochorenia boli odprezentované s patričným komentárom, materiálom a fotkami, ktoré poukazovali na ich najhoršiu formu. Posúďte sami: Karin - meningitída, Dávid - lepra, Xénia - zápal pľúc, Veronika - angína, Zoja - kiahne, Vivienne - chrípka, Liliana - osýpky, Matej - besnota, Alex - žltá zimnica, Karolína - tuberkulóza, Nikola - tetanus, Patrik - rubeola, Viktória - covid-19, Tomáš - besnota, Sofia - ebola

            Zoji sa podarilo znázorniť stavbu bakteriálnej bunky plastelínou.

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • 1. 3. 2021
          • Geografická olympiáda má na našej škole už svoju tradíciu. Tú sme nechceli porušiť ani tento rok a preto, hoci netradične, sme sa zapojili do okresného kola. Našich najmladších geografov zastúpili Radka M., Laura B. a Leo H., v druhej kategórii bojovali Veronika T. a Karolína Z. (7. ročník) a tretiu kategóriu zastúpili Ema M., Viliam F. a Samuel J. (8. ročník).
            Aj keď olympiáda prebiehala online, žiaci sa potrápili s teoretickou aj praktickou časťou. Veľmi sa tešíme, že boli úspešnými riešiteľmi a Veronika sa umiestnila na 2. mieste, čo znamená, že nás bude reprezentovať aj na krajskom kole. Blahoželáme a držíme jej prsty ;)

            A... hoci žiaci 2. stupňa už v našej škole neboli poriadne dlho a učia sa online z domu, predsa len... na to, ako sa do tej našej Dneperskej dostať, ešte našťastie nezabudli. Na geografii mali naši piataci za úlohu vytvoriť jednoduchú mapu – plán Cesty do školy. Ich kreatívne nápady a výtvory – niektoré dokonca aj 3D – si môžete pozrieť vo fotogalérii. Čo myslíte, trafili by? A vy?

             

        • Dejepisná olympiáda
          • Dejepisná olympiáda

          • 1. 3. 2021
          • Niekto raz povedal, že každý deň píšeme históriu. Aj naši žiaci sa zúčastnili na historicky prvej online Dejepisnej olympiáde. 11. februára 2021 sa uskutočnil už 13. ročník okresného kola tejto súťaže. Našu školu reprezentovalo osem žiakov. Dvaja žiaci – Daniela Kocúrová (VII. B) a Samuel Jeník (VIII. B) zvíťazili vo svojej kategórii a postúpili do krajského kola. Na 3. mieste sa vo svojich kategóriách umiestnili Dávid Kassai (VI. B) a Sarah Mitrušková (VIII. B). Všetkým súťažiacim ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a víťazom držíme palce v krajskom kole 22. marca 2021.

      • Kontakty

        • Súkromná základná škola, Dneperská 1, 04012 Košice
        • +421 55 674 48 38 Školská jedáleň: +421 55 674 36 31
        • Dneperská 1, 040 12 Košice Slovakia
        • číslo účtu na platbu školného: SK 22 1100 0000 0029 4703 2186 Pre ľahšiu identifikáciu platby (školného alebo ŠKD) uvádzajte, prosíme, variabilný symbol (číslo zmluvy) počas celého štúdia žiaka na našej škole. Ďakujeme. platba ŠKD: SK19 7500 0000 0040 3034 8540 školská jedáleň: SK58 7500 0000 0040 3035 2494
        • facebook.com/dneperska
      • Prihlásenie