• Novinky

          • Pokyny k začiatku šk. roka 2020/21 na základe usmernenia MŠVVaŠ SR

          • 28. 8. 2020
          • Prvých 14 dní:

            Zákonný zástupca alebo žiak predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy – 2. 9. 2020 – vyplnený a podpísaný Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa

            Podrobnejšie informácie nájdete na https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske-zariadenia-skd-cvc-zus-jazykove-skoly/

            Žiaci prvého stupňa majú odporúčanie nosiť rúška, ostatní žiaci povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch školy, vrátane svojej triedy v interných priestoroch školy.

            Telesná výchova sa realizuje jedine v exteriéri. Telocvičňa sa nebude využívať do 20. 9. 2020.

            ŠKD bude fungovať ako bežne. To znamená, že bude v prevádzke ranná služba ŠKD. Prevádzka bude do 17:00.

            3. 9. a 4. 9. bude vyučovanie prebiehať podľa rozvrhu. I. stupeň – max. 5 vyučovacích hodín. Žiaci 5. a 6. roč. – 4 vyučovacie hod. a žiaci 6. a 9. roč. – 5 vyučovacích hodín.

            Odporúča sa do odvolania:

            Pri ceste do školy sa žiaci riadia aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.

            Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú, s výnimkou žiakov prvého ročníka základnej školy. Žiaka môže v budove školy sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.

            Odporúčame minimalizovanie zhromažďovania osôb pred základnou školou a zabezpečiť povinnú dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy.

            Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy čestné vyhlásenie alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie – podpisuje rodič.

            Žiak si do skrinky odloží rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška).

            Žiak si odchádza umyť ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami.

            V miestnosti, v ktorej sa zdržuje trieda, je zabezpečené časté a intenzívne priame vetranie.

            Aktivity, ak to bude možné – časť dňa tráviť vonku či už v areáli školy alebo mimo neho podľa podmienok školy a klimatických podmienok.

            Rukavice pre bežné činnosti nie sú nutné, potrebné sú napr. pri príprave jedla, likvidácii odpadov, dezinfekcii atď.

            Upratovanie a dezinfekcia

            Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne dvakrát denne a podľa potreby. Upratovací personál je informovaný a poučený o sprísnených podmienkach upratovania a o potrebe priebežného čistenia a dezinfekcie dotykových plôch, ostatných povrchov a predmetov.

            Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne.

            Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).

            Stravovanie

            Podľa miestnych podmienok, množstva žiakov, zamestnancov a personálu odporúčame stravovanie obvyklým spôsobom. Obmedziť stravovanie len na žiakov, zamestnancov školy bez stravovania cudzích stravníkov.

            Pokrmy či balíčky vydáva personál vrátane čistých príborov. Deti si jedlo a pitie samé nedokladajú a neberú si ani príbory.

            Pri príprave jedál a pri vydávaní je nutné dodržiavať, zvýšenou mierou, bežné hygienické pravidlá.

            Výdaj jedla je potrebné uskutočniť do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.

            Pri podozrení na ochorenie

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy a školského klubu detí.

            Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, bezodkladne si nasadí rúško a je nutné umiestniť ho do samostatnej izolačnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.

            Ak sa u zamestnanca základnej školy alebo školského klubu detí objavia príznaky nákazy COVID – 19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa školy a opustí školu v najkratšom možnom čase s použitím rúška.

            V prípade podozrivého žiaka alebo pracovníka sa riadi škola usmerneniami z Oranžovej fázy.

            Všetky tieto usmernenia platia na základe usmernenia Ministerstva školstva a budeme ich priebežne aktualizovať na základe prípadných nových nariadení a usmernení ministerstva.

            Vopred ďakujeme za Vašu spoluprácu a pochopenie.

            Mgr. Peter Ferenčák, riaditeľ školy

        • Otvorenie šk. roka 2020/21
          • Otvorenie šk. roka 2020/21

          • 27. 8. 2020
          •  

            Vyučovanie v školskom roku 2020/2021 sa začína v stredu 2. septembra 2020.

            Otvorenie šk. roka 2020/21 pre 1. ročník

            Našich najmenších a nových žiakov vyzdvihnú pani učiteľky pred budovou školy o 7:45. Každá pani učiteľka prvého ročníka bude mať farebné odlíšenie, podľa ktorého sa rodičia s deťmi priradia sa k svojej pani učiteľke. Rozdelenie detí do tried (a zistiť aj svoju farbu) je možné prísť si pozrieť do vestibulu školy v doobedňajšom čase do 31. 8., kedy je škola otvorená. Tí, ktorí to v prvý deň nebudú vedieť platí, že môžu ráno po príchode pred školu zájsť sa pozrieť do vestibulu školy. Pani učiteľky odvedú prváčikov do svojich tried. Spoločné privítanie v átriu školy kvôli pandemickým opatreniam nebude. Ukončenie plánujeme o 9:30.

            Rúško v triede nie je povinné, je odporúčané. Žiaci musia nosiť rúška v spoločných priestoroch.

            Vzhľadom na pretrvávajúcu pandemickú situáciu chceme všetkých doprevádzajúcich požiadať o rúško a použitie dezinfekcie pri vchode do školy. Doprovod detí je v tomto období obmedzený na 1 osobu, ale v prvý deň budú môcť výnimočne do budovy školy so svojim prváčikom vstúpiť obidvaja rodičia. Samozrejme, osoby s príznakmi respiračných chorôb, majú vstup do budovy školy zakázaný. Od 3. 9. bude v prípade prvákov možný vstup len jedného rodiča do budovy školy. Rodič odovzdá triednej učiteľke vyplnený a podpísaný Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa (možnosť stiahnuť nižšie).

            Otvorenie šk. roka 2020/21 pre 2. – 4. ročník

            Žiaci prvého stupňa prichádzajú do školy priebežne hlavným vchodom v čase od 7:35 do 8:00. Rúško v triede nie je povinné, je odporúčané. Žiaci musia nosiť rúška v spoločných priestoroch.

            Otvorenie školského roka bude prebiehať len v triedach a ukončenie bude o 10:00. Prvý deň, 2. 9. nebude fungovať ŠKD ani školská jedáleň. Od 3. 9. sa žiaci prezúvajú. Žiak odovzdá triednej učiteľke vyplnený a podpísaný Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa.

            Vstup pre rodičov je do budovy školy zakázaný.

            Otvorenie šk. roka 2020/21 pre 5. – 9. ročník

            Žiaci druhého stupňa prichádzajú do školy priebežne zadným vchodom od 7:35 do 8:00. Prosíme preto rodičov, aby z dôvodu bezpečnosti nevchádzali autom do zadného areálu školy. Každý žiak musí mať povinne rúško. Otvorenie sa uskutoční v jednotlivých triedach, ukončenie o 10:00. Školská jedáleň nebude 2. 9. k dispozícii. Od 3. 9. sa žiaci prezúvajú. Žiak odovzdá triednej učiteľke vyplnený a podpísaný Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa.

             

            Všetci žiaci musia podľa nariadenia MŠVVaŠ SR doniesť vypísaný a podpísaný zákonným zástupcom Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu. 

            Všetky tieto usmernenia platia na základe usmernení Ministerstva školstva, ktoré budeme priebežne aktualizovať.

            Školský klub detí: rozdelenie detí do jednotlivých oddelení bude vyvesené vo vestibule školy a taktiež budú rodičia oboznámení s rozdelením cez zrkadielko svojho dieťaťa.

            Mrzí nás, že nemôžeme uskutočniť začiatok školského roka tak, ako po iné roky, ale momentálna situácia to nedovoľuje. Ďakujeme za pochopenie.

            Mgr. Peter Ferenčák, riaditeľ školy

        • Zápisný lístok do školskej jedálne
          • Zápisný lístok do školskej jedálne

          • 27. 8. 2020
          • Vážení rodičia,

            z dôvodu opatrení ministerstva školstva je voľný pohyb osôb zakázaný, preto Vás chceme poprosiť o spoluprácu pri prihlasovaní Vašich detí do školskej jedálne.

            Prihlásiť Vaše dieťa na obedy, Vás poprosíme vytlačením si Zápisného lístka zo stránky školy. Vypísaný a podpísaný lístok dajte svojim deťom, najlepšie 2. 9. 2020. Žiaci ich odovzdajú triednym učiteľom a tí pani vedúcej školskej jedálne.
            Pre tých, ktorí nemajú túto možnosť, prípadne na to zabudnú: pani vedúca školskej jedálne navštívi v prvý deň každú triedu a rozdá Zápisné lístky deťom. Tie ich 3. 9. 2020 na prvej vyučovacej hodine (triednickej) odovzdajú triednym učiteľom.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

        • Záujmové útvary v šk. roku 2020/21
      • Kontakty

        • Súkromná základná škola, Dneperská 1, 04012 Košice
        • +421 55 674 48 38 Školská jedáleň: +421 55 674 36 31
        • Dneperská 1, 040 12 Košice Slovakia
        • číslo účtu na platbu školného: SK 22 1100 0000 0029 4703 2186 Pre ľahšiu identifikáciu platby (školného alebo ŠKD) uvádzajte, prosíme, variabilný symbol (číslo zmluvy) počas celého štúdia žiaka na našej škole. Ďakujeme. platba ŠKD: SK19 7500 0000 0040 3034 8540 školská jedáleň: SK58 7500 0000 0040 3035 2494
        • facebook.com/dneperska
      • Prihlásenie